bitcoin btc koers correctie update
Nieuws » Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Fraudeurs incasseren veel vaker cash geld als beloning en ‘amper of nauwelijks’ cryptomunten. Dat stelt Artem Sychev, een hoge veiligheidsambtenaar bij de centrale bank van Rusland, tegenover persbureau TASS.

Fraude en cryptomunten

‘Fraudeurs maken niet van grote hoeveelheden cryptomunten gebruik. Ze willen gewoon cash geld als beloning hebben’. Hij voegt daaraan toe dat fraudeurs normaliter hun gestolen tegoeden incasseren bij een pinautomaat van een bank.

Afgelopen week liet de Russische minister van Financiën Alexei Moiseyev doorschemeren dat het land (ca. 150 miljoen inwoners, red.) de handel met cryptovaluta gaat toestaan. De Doema, de ‘Russische Tweede Kamer’, bespreekt het wetsvoorstel ‘On Digital Financial Assets’ (DFA) nog deze maand.

Ook overweegt de centrale bank een eigen cryptoroebel in het leven te roepen, maar dat lijkt vooralsnog een lange termijn project te zijn.

Bron: The Block Crypto

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Bitcoin Lighting Network update: besparen op bandbreedte en meer

Marvin Kroon

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder