Bitcoin (BTC) Update: Koers weet wederom niet boven $10.000 te blijven

Na een nieuwe gefaalde test van $10.000 lijkt het erop dat de koers van bitcoin (BTC) de doorbraak niet in stand gaat houden. Met een flinke bearish reactie richting $9.000 ziet het er niet goed uit voor de uptrend.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

De huidige afwijzing van een koers boven de $10.000 maakt het een herhaaldelijke faal van de doorbraak. Wat meestal een slecht teken is voor het vervolg van de uptrend van de prijs van Bitcoin.

Bulls lijken zwakker te worden en supports krijgen het meer te voortduren. Het herhaaldelijk falen van een belangrijk level kunnen we zien als confirmation van de huidige top rond $10.000.

Wanneer we de 4-uurgrafiek van Bitcoin bekijken zien we de reactie van de prijs boven de $10.000 goed. Met het raken van de R78 fibonacci resistance van de afgelopen week stuit de prijs op een langdurige resistance welke meerdere malen niet mee geeft.

Dat de koers niet snel weet door te breken zien we gelijk een sterke reactie richting en door de belangrijke 200 EMA ($9.300), die dienst doet als support voor de uptrend.

Bitcoin (BTC) Update: Koers weet wederom niet boven $10.000 te blijven
Bitcoin 4h chart 11 juni 2020

Wat gaat bitcoin doen?

De support van $9.000 is momenteel voldoende om de koers in stand te houden. En naar boven te drukken om momenteel het laatste vangnet van de uptrend EMA staande te houden. Een level welke na de herhaaldelijke afwijzing van $10.000 hoogstwaarschijnlijk niet zal houden. Mits de prijs boven de $9500 weet te stijgen.

Al zal die kans niet groot zijn en kunnen we een verdere dip naar $9.000 of lager op zeer korte termijn verwachten. Wat de koers op meerdere timeframes bearish zal maken. En ervoor zorgt dat de koers in een downtrend terecht komt. Het eerste level rond $8.600 kan ervoor zorgen dat de koers gaat consolideren. Een verdere daling zal snel uitkomen rond de $8.000. Met nog een onduidelijk vooruitzicht of het daar bij blijft. Dat is volledig afhankelijk hoe sterk de koers daar reageert.

Het ziet er dus naar uit dat de koers met het herhaaldelijk falen van $10.000 de uptrend niet in stand kan houden. De dip richting $9.000 is het begin van wellicht meer. De eerste stop rond $8.600 is sterk maar een echte downtrend kan de koers lager brengen.

Het is onduidelijk of de koers wellicht gaat consolideren om nogmaals $10.000 te testen. Al lijkt dat vooruitzicht niet voor de hand te liggen.