Bitcoin (BTC) Update: Koers door $19.200, naar een nieuwe all time high?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel vlak boven de $19.200. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Dat de koers van Bitcoin zich tot nu toe niet laat kennen en blijft doorstijgen mag wel duidelijk zijn. Een sterke uptrend zorgt ervoor dat we momenteel nog steeds een prijs boven de $19.000 zien. Vlak onder een belangrijke weerstand waar alle ogen op zijn gericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat er niet zomaar een doorbraak door de oude all time high ontstaat was te verwachten. Een laatste sterke pitstop voordat de koers zich in nieuwe hoogten kan gaan begeven. Met een flinke basis onder zich, om ook niet zo gemakkelijk te dalen.

Maar een doorbraak door de all time high betekend niet zozeer dat de koers ook daadwerkelijk flink zal doorstijgen. Het aanraken van een nieuwe hoogte, zoals al is gebeurt, kan resulteren in een lichte dip. Door de sterke weerstand welke er momenteel ligt.

Bitcoin daggrafiek

Als we de grafieken er bij pakken en kijken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers zich momenteel op een weerstand begeeft. Deze ligt rond $19.200 en heeft al eerder gezorgd voor een flinke dip van bijna 10%.

Bitcoin (BTC) Update: Koers door $19.200, naar een nieuwe all time high?
Bitcoin daggrafiek 13 december 2020

Het eerdere herstel van deze dip resulteerde in een test van $20.000. Het breken van de weerstand rond $19.200 kan dus een belangrijke rol gaan spelen van het door de koers opzoeken van de all-time high.

Een doorbraak naar boven zal snel resulteren in een test van $20.000. Met een grote kans tot verder stijgen. Mits het volume wat weet op te krikken.

Een dip kan de prijs richting $18.000 drukken maar zal ook betekenen dat de weerstand wederom te sterk is. Wat de koers verder naar beneden kan laten vallen dan de eerste support zone aangeeft. Een belangrijk punt momenteel. Welke de toon voor de komende week kan zetten.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we een stuk verder inzoomen zien we dat de koers op de 4-uurgrafiek een hele mooie test heeft gemaakt van de uptrend.

Waaruit we kunnen afleiden dat de trend nog voldoende energie heeft om verder door te stijgen. De 200 EMA laat goed zien dat het gaat om een langere stijging. En het intact houden hiervan is een bullish signaal.

Bitcoin (BTC) Update: Koers door $19.200, naar een nieuwe all time high?
Bitcoin 4-uurgrafiek 13 december 2020

Ook zien we de weerstand rond $19.200 goed en de moeite daarbij met het doorbreken. De huidige candle laat geen heel mooi beeld zien, met wellicht een evening star formatie in de maak.

Wat een licht bearish signaal is. Maar daar hebben we nog geen confirmatie van, en kan de komende uren veranderen.

We kunnen concluderen dat we op een belangrijk punt zijn waarop de koers van Bitcoin zal laten zien of deze klaar is voor een nieuwe all time high.

Of dat we nog een tijd gaan consolideren met enkele dips, waarbij de koers wellicht de uptrend gaat breken. Al met al blijven we bullish. Met het afwachten van wat de komende week ons zal geven.

De prijs in euro: