John van Meer: Gaat Facebook met stablecoin haar macht vergroten?

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Facebook Facebook, Facebook. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik wil er eigenlijk niks mee doen, omdat het aan alle kanten mijn privacyrechten schendt. Anderzijds is het nodig om bij bepaalde crypto-communities betrokken te blijven en om zelf aanwezig te zijn op het social media platform. Facebook wil ook haar invloed laten gelden in de blockchain – en cryptowereld, te beginnen met hun eigen stablecoin voor Whatsapp. En ze beginnen niet met de kleinste markt.

Facebook, Whatsapp en India

India is na China het land met de meeste inwoners ter wereld. Het heeft meer dan 480 miljoen internetgebruikers wat in de komende 2 tot 3 jaar moet uitgroeien naar 737 miljoen gebruikers. Onder hen zitten veel Whatsapp-gebruikers, een aantal dat blijft doorgroeien. Ook is India het land met de meeste geldoverdrachten naar het thuisland door Indiase migranten elders in de wereld. Dit is een enorme markt die Facebook via Whatsapp kan bedienen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chainspace

Facebook zet voor haar blockchainproject de werknemers van de ingelijfde start-up Chainspace in. Zij zijn al bezig met sharding, een technologie die Ethereum gaat toepassen voor het opschalen van hun blockchain. Als Facebook geldoverdracht wil gaan regelen, is daar schaalbaarheid voor nodig. Ik denk dat schaalbaarheid ook wel gaat lukken met de “planetary scale platform” van Chainspace.

Gaat het ze lukken?

Het doel van Facebook is “to help billions of people with access to things they don’t have now – that could be things like healthcare, equitable financial services, or new ways to save or share information”.

Maar gaat dat ze ook lukken in India? Er zijn een aantal problemen waar ze naar alle waarschijnlijkheid tegenaan gaan lopen. Zo weet India volgens mij zelf nog niet helemaal wat ze willen met cryptocurrencies.

Facebook Messenger

Ten tweede, wie gebruikt nu bijvoorbeeld het betalingssysteem van Facebook Messenger? Ik heb er nog nooit iemand over gehoord, online of offline. Het is in Nederland niet te gebruiken namelijk (ik heb ook nog niemand gehoord uit de landen waar het wel beschikbaar is). Dat brengt me naar het derde punt. Crypto is opkomend en er is amper regulering. Daarnaast veranderen de regels ook constant. Hoe gaat Facebook daarmee omgaan? Ze moeten namelijk voldoen aan alle privacy – en geldoverdrachtswetten van de verschillende landen waar ze willen uitbreiden. Al met al de nodige uitdagingen voor dit miljardenconcern. Misschien hoef ik me ook geen zorgen te maken over nog meer Facebook in mijn leven 😉

Nieuwe tradecursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta geschiedt op eigen risico.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer