De Week in Bitcoin: El Salvador, Square ontwikkelt bitcoin wallet en Google heft advertentieverbod op

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 22 van 2021.

El Salvador overweegt bitcoin als wettig betaalmiddel

El Salvador kiest voor bitcoin als wettig betaalmiddel. Dat maakte de president Nayib Bukele Ortez (39) bekend tijdens het Bitcoin 2021 evenement van bitcoinmagazine.com. Het is daarmee het eerste land ter wereld die er bewust voor kiest om hun betalingsverkeer buiten de controle van centrale banken om te laten verlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jack Dorsey wil met Square een Bitcoin hardware wallet ontwikkelen

Square heeft plannen om een ​​ hardware wallet voor Bitcoin te bouwen. De CEO van het betaalbedrijf, Jack Dorsey, maakte dit bekend op Twitter, vlak voordat hij in Miami het podium op ging. Dorsey beweert dat het hele ontwerp en de gehele ontwikkeling van de wallet open source en transparant zal zijn.

Google heft verbod op Bitcoin advertenties voor beurzen en wallets op in VS

Amerikaanse Bitcoin bedrijven kunnen vanaf 3 augustus weer adverteren via Google. Je moet als ondernemer wel aan strenge voorwaarden voldoen. Dat meldt Google in een beleidsupdate. Ondernemers die alle strenge hordes rondom regulering overwinnen kunnen weer adverteren via het belangrijkste advertentienetwerk van de wereld.

Satoshi Nakamoto in Boedapest vereeuwigd met bronzen standbeeld

Als je binnenkort in Boedapest bent, kun je daar Satoshi Nakamoto bewonderen. Niet in levende lijve, maar in de vorm van een levensgroot bronzen standbeeld. Hij (of zij) krijgt een plekje naast Steve Jobs, de oprichter van Apple.

Wallet achter 33% van Bitcoin transacties integreert SegWit

Eindelijk, Blockchain.com ondersteunt SegWit voor haar transacties. De populaire bitcoin wallet van blockchain.com komt naar verluidt na jaren van uitstel met de integratie van Segregated Witness, ook wel bekend als SegWit. Hiermee kunnen de gebruikers van die wallet goedkopere transacties doen.

Binance introduceert wachtperiode voor Bitcoin futures

Binance introduceert een afkoelperiode voor bitcoinfutures. Handelaren die grote verliezen maken zijn soms geneigd om dat in korte tijd goed te willen maken. Dat kan er voor zorgen dat je (te veel) risico neemt. Het gevolg? Vaak betekent het dat je nog meer verlies maakt.

Podcast van de week: Eric Weinstein bij What Bitcoin Did

Bij What Bitcoin Did was Eric Weinstein, een vrijgevochten intellectueel en iemand met een een hoge positie bij Thiel Capital van Peter Thiel, te gast. Het werd een interessant, op momenten schurend gesprek, over het potentieel van bitcoin in een nieuwe wereld zonder centraal gezag.

Weinstein, Peter McCormack en mede-host Travis Kling kwamen er samen niet uit, maar verfrissend was het tegengas dat Weinstein aan de bitcoin adepten.

Luister het gesprek hier af

Tweet van de week: Elon Musk over 'verbroken' liefde

De troll van de week kan ook, maar Elon Musk liet met één tweetje de koers van bitcoin weer zakken onder de $35.000. Zijn actie leidde weer tot de nodige commotie in de bitcoin community. Maar ook voor Elon geldt: niemand is groter dan bitcoin.

Bitcoin on-chain update: whales profiteren van prijsdip

Met de dagelijkse BitcoinOn-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke data geven meer inzicht in de marktsituatie van bitcoin momenteel?

Lees de Bitcoin on-chain update van zondag 6 juni.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees eerdere edities van het weekoverzicht:

Lees meer over:
weekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...