Goedemorgen Bitcoin: beurzen verwekte al $6,8 biljoen aan transacties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Handelsvolume op Bitcoin beurzen breekt alle records: $6,8 biljoen verwerkt in 2021

De interesse in bitcoin is groter dan ooit. De hele industrie ziet een toestroom van nieuwe gezichten en ook mensen die al langer bezig zijn worden weer actief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de industrieën waar die groeit goed te zijn is zijn de handelshuizen. De grote beurzen verwerkte gezamenlijk $6,89 biljoen aan transacties in dit jaar. Dat blijkt uit data van The Block.

Let op! Het gaat in deze statistieken om de spothandel, de directe verkoop van bitcoin en andere assets in een ruilpaar. Volumes van futures en andere data worden niet meegenomen. Er wordt gekeken naar volume in dollartermen.

Deze fondsmanager verkocht al hun Bitcoin met ruim $1 miljard winst

Fondsmanager Ruffer kocht in december van 2020 voor $600 miljoen aan bitcoin. Gedurende februari en april verkochten de beleggers hun hele bitcoin stapel.

Ruffer Investments is een investeringsbedrijf met maar één doel: winstgevend beleggen. Zij handelen actief met hun bitcoin en proberen zo hun algehele dollarpositie te vergroten.

Ruffer nam deze positie in op op korte termijn winst te maken. En dat is ze goed gelukt, hun bitcoin is verkocht met een winst van $1,1 miljard.

Square van Jack Dorsey overweegt investering $5 miljoen in Blockstream

Het grote Square van Jack Dorsey overweegt een investering van $5 miljoen in een mining-faciliteit van Blockstream die moet draaien op zonne-energie. Chris Cook, de Chief Information Officer van Blockstream kondigde dit nieuws aan op zaterdag.

“Samen zijn we van plan om volledig transparant alles over het project te delen. Van de financiële cijfers tot de kennis die we hebben opgedaan bij het bouwen van een mining faciliteit op duurzame energie,” aldus Cook. Ze hopen daarmee te kunnen demonstreren dat bitcoin in staat is om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Blockstream is een bitcoinbedrijf, terwijl Square een financiële dienstverlener is die steeds meer leunt op diensten rondom bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...