Goedemorgen Bitcoin: BTC is geen geld, maar een investering zegt centrale bank China

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Daling van $10.000, een nieuw prijsrecord en problemen voor Chinese miners in Hup Bitcoin

In de Hup Bitcoin Podcast wordt je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onderwerpen op een rijtje:

Topdrukte op Bitcoin netwerk: 130.000 betalingen in wachtrij, $47 per transactie

Het is topdrukte op het Bitcoin netwerk. Als gevolg van de flinke daling van de bitcoin koers dit weekend, staan er enorm veel betalingen in de mempool. De transactiekosten liepen hierdoor op tot gemiddeld meer dan $47.

Zuid-Korea opent jacht op ‘illegale’ Bitcoin transacties naar het buitenland

Bitcoiners in Zuid-Korea krijgen te maken met strengere regels. De financiële regelgevers in het land komen met richtlijnen voor bitcoin transacties naar het buitenland.

Een van de redenen is een opmerkelijke: de bitcoin prijs in Zuid-Korea staat vaak hoger dan in de rest van de wereld. Er is in het land en bij de platformen die er zijn een tekort aan BTC om aan de vraag te voldoen. De lokale prijs stijgt daardoor.

Volgens The Korea Times willen de regelgevers ervoor zorgen dat de geldstromen met bitcoin naar het buiteland worden gestopt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ze doen een poging.

Bitcoin is geen geld, maar een investering, volgens centrale bank China

China heeft al jaren een haat-liefde verhouding met Bitcoin. Waar het aan de ene kant strenge regels oplegt aan de industrie, flirtte Li Bo onlangs met de cryptomunt. De bankier sprak zondag op het Boao Forum over de voordelen van bitcoin in combinatie met de regelgeving.

Bo is onlangs benoemd tot gouverneur van de People’s Bank of China. Dit is de centrale bank van het Aziatische land en dus in wezen een concurrent van Bitcoin wat betreft monetair beleid. De topman zei dat stablecoins die zijn uitgegeven een ‘strenger regelgevend kader’ nodig hebben dan bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...