Week in Bitcoin: InvestAnswers onthult ‘maximale prijs’ voor bitcoin in 2025

Wat een week voor bitcoin! We bespreken het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws in dit weekoverzicht.

Cryptobeurs Kraken neemt Nederlandse Coin Meester over

Cryptobeurs Kraken gaat het Nederlandse Coin Meester B.V. (BCM) overnemen. In het persbericht schrijft de Amerikaanse beurs: "De deal benadrukt onze toewijding om onze activiteiten in Europa te laten groeien door gebruik te maken van onze sterke financiële positie en ons uiterst competitieve productaanbod."

BCM is opgericht in 2017 en je kent het misschien wel als Bitcoin Meester. Eerder dit jaar onderging het een rebranding naar Coin Meester, of ook wel BCM. Het is een cryptobroker die in ons land een registratie had bij De Nederlandsche Bank, de toezichthouder van de cryptomarkt. Het bedrijf levert diensten voor het kopen, verkopen en staken van cryptovaluta.

Rechtbank geeft Nederlandse cryptobedrijven gelijk: DNB heeft teveel kosten doorbelast

Nederlandse cryptobedrijven hebben jarenlang teveel betaald voor hun toezicht. Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft de Nederlandsche Bank (DNB), de toezichthouder op de cryptosector, ten onrechte hogere toezichtskosten in rekening gebracht. De rechter heeft zich vandaag uitgesproken in deze zaak.

Ledger ontslaat 12% van personeel vanwege macro-economische tegenwind

De macro-economische tegenwind is niet alleen voelbaar voor de bitcoin koers, die moeite heeft om boven de 28.500 dollar uit te komen, maar helaas ook voor veel bedrijven binnen de industrie. Zo moet het grote Ledger, bekend van de hardware wallets, plotseling 12 procent van zijn personeel ontslaan.

Chainalysis ontslaat 15% van personeel

Blockchain analysebedrijf Chainalysis heeft deze week nog eens 15% van zijn personeel moeten ontslaan. Het bedrijf verwijst naar de noodzaak om in de kosten te moeten snijden als gevolg van de aanhoudende bearmarkt.

"Alameda stuurde $4,1 miljard naar FTX kort voor crash"

In de aanloop naar het faillissement van de cryptocurrency-beurs FTX, zijn er opmerkelijke transacties waargenomen tussen FTX en Alameda Research. Volgens een recent rapport van blockchain-analysebedrijf Nansen, heeft Alameda in een korte periode $4,1 miljard aan FTT-tokens naar FTX overgemaakt.

Justitie wil twee luxe vliegtuigen van FTX-opperbaas in beslag nemen

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) probeert naar verluidt twee luxe vliegtuigen in beslag te nemen die vermoedelijk eigendom zijn van de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, terwijl het FTX-proces zijn derde dag ingaat.

Staatsschuld VS groeit in één dag met $275 miljard, de helft van de waarde van alle bitcoin

De regering van de Verenigde Staten is in 24 uur maar liefst $275 miljard (!) aan nieuwe schulden aangegaan. Ter vergelijking: dit getal is de helft van de waarde van álle bitcoin. Als je de totale marktkapitalisatie van bitcoin neemt, kom je uit op een totaal van $535 miljard. Dit getal is de vermenigvuldiging van de ruim 19,5 miljoen bitcoin die in omloop zijn met de huidige koers van grofweg $27.700.

Wordt Bitcoin Belangrijker Dan De Dollar? Ex-Blackrock CEO Doet Belangrijke Bitcoin Koers Voorspelling

2 ex-directeuren van BlackRock gaven onlangs aan dat ze verwachten dat de Bitcoin Spot ETF applicatie van BlackRock binnen 3 tot 6 maanden goedgekeurd gaat worden. Ze verwachten een toestroom van maar liefst $150 tot $200 miljard richting de Bitcoin markt op het moment dat deze goedkeuring plaats vindt. Gaat Bitcoin hierdoor belangrijker worden dan de USD?

ChatGPT Voorspelt: Wanneer Begint de Volgende Bitcoin Bull Run en Welke Crypto Gaat Stijgen Vóór BTC?

In dit artikel kijken we samen met de bekende AI chatbot, ChatGPT, naar factoren die de Bitcoin koers het komende jaar kunnen beïnvloeden. Gaat Bitcoin stijgen naar de $30k voor het einde van 2023? Laten we verder kijken!

InvestAnswers onthult 'maximale prijs' voor bitcoin in 2025

In een nieuwe video op YouTube onthult de populaire host van InvestAnswers dat de bitcoin koers in 2025 maximaal richting de 142.000 dollar kan stijgen. Zijn prijstarget zal echter lager zijn als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een Spot Bitcoin ETF blijft blokkeren.

Mocht die er wel komen, dan kunnen er volgens InvestAnswers "weleens hele gekke dingen gebeuren."

Arthur Hayes voorziet bitcoin bullmarkt vanwege Amerikaanse rente

BitMEX oprichter Arthur Hayes voorspelt een nieuwe bullmarkt voor bitcoin als gevolg van de rente op Amerikaanse staatsobligaties, die de laatste tijd als een raket omhoog schieten. In een nieuw draadje op X (of Twitter) schrijft Hayes over dit fenomeen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...