Week in Bitcoin: “Nieuwe bullmarkt bitcoin als de Federal Reserve de geldprinters aanzet”

Wat een week voor bitcoin! We bespreken het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws in dit weekoverzicht.

Breaking: Grayscale wint ETF-rechtszaak van SEC, bitcoin koers omhoog

Het Amerikaanse Grayscale, bekend van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) wint zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de Amerikaanse rechter heeft de SEC niet voldoende onderbouwd waarom Grayscale zijn bitcoin-fonds niet tot een ETF mag ombouwen.

SEC stelt 7 bitcoin spot ETF's uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) stelt aanvragen voor bitcoin spot ETF's van bedrijven zoals BlackRock en Fidelity uit. De deadlines voor beslissingen over de iShares Bitcoin Trust van BlackRock, de Wise Origin Bitcoin Trust van Fidelity, de Bitcoin Trust van VanEck, de Bitcoin Trust van WisdomTree en de Invesco Galaxy Bitcoin ETF zijn verlengd tot 17 oktober, terwijl de deadline voor het Valkyrie Bitcoin Fund is uitgesteld tot 19 oktober, stelt de beurswaakhond in afzonderlijke documenten. Een beslissingsdeadline voor de Bitwise Bitcoin ETP Trust is ook uitgesteld tot 16 oktober.

Voormalig voorzitter van SEC vindt goedkeuring Bitcoin ETF 'onvermijdelijk'

Ondanks recente vertragingen in beslissingen over Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft voormalig commissievoorzitter Jay Clayton optimistisch over hun toekomst.

X (Twitter) krijgt vergunning om bitcoin en crypto's te verkopen en op te slaan

X (Twitter) verkrijgt een licentie om bitcoin en crypto op te slaan, over te dragen en te verhandelen. Deze licentie dekt ook diensten met gerelateerde dienstverleners, zoals wallets, betaalverwerkers en beurzen.

De Amerikaanse staat Rhode Island heeft officieel een licentie goedgekeurd die is aangevraagd door Twitter Payments LLC, de betaaltak van X. Ze kunnen gebruikers van het sociale platform nu diensten aanbieden zoals het aanbieden, opslaan en versturen van bitcoin en andere digitale activa.

"Binance overweegt exit uit Rusland"

Binance heroverweegt zijn activiteiten in Rusland vanwege juridische risico's in het land. Dat meldt zakenkrant de Wall Street Journal vandaag..

De beurs onderzoekt verschillende opties voor zijn activiteiten in Rusland, waaronder een volledige terugtrekking uit de markt, zo vertelt een woordvoerder van de grootste cryptobeurs ter wereld aan WSJ.

"Nog voor het einde van 2023 all-time high voor bitcoin"

De populaire pseudonieme handelaar Credible Crypto verwacht dat de bitcoin koers nog voor het einde van 2023 een nieuwe all-time high noteert. Voor het einde van het jaar verwacht de analist een rally van 157 procent vanaf het huidige koersniveau van ongeveer 26.000 dollar.

PlanB: 'Bitcoin gaat richting het interessante deel van de bullmarkt'

De populaire Nederlandse analist PlanB roept al enige tijd dat we in een bullmarkt zitten. Nu is het volgens de analist zelfs zo dat bitcoin richting het "meer interessante" gedeelte van de bullmarkt beweegt. PlanB onderbouwt dit met een indicator die hij de bull/bear indicator noemt.

"Nieuwe bullmarkt bitcoin als de Federal Reserve de geldprinters aanzet"

Mike McGlone van Bloomberg verwacht dat aandelen moeten crashen voordat bitcoin weer aan een nieuwe bullrun kan beginnen. Zolang de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de geldprinters uit laat staan zal bitcoin volgens de analist niet aan een nieuwe weg omhoog beginnen.

Podcast van de Week: Dylan LeClair bij Matt Odell over Binance

Analist Dylan LeClair heeft zich vastgebeten in het Binance dossier en geeft uitleg aan podcaster Matt Odell.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...