Week in Bitcoin: prijsdip onder $42.500, El Salvador, Jack Dorsey en Vladimir Poetin

436 totale weergaven

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Bitcoin prijs dipt hard: - 17%

We komen er niet onderuit: bitcoin dipte hard vrijdagnacht op zaterdag. Een dikke min van 17%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is even schrikken voor iedereen, de meeste analisten zien het als onderdeel van een bullmarkt.

El Salvador maakt gelijk gebruik van de dip: 150 bitcoin erbij

Waar het vanochtend vanwege een gigantische prijsdaling voornamelijk paniek was in Bitcoinland, heeft president Nayib Bukele van El Salvador in alle rust nog wat bitcoin bijgekocht.

Op Twitter deelt hij dat er weer extra bitcoin aan de reserves van het land is toegevoegd.

Eind november kocht het land ook al 100 bitcoin erbij.

Hacker steelt ruim 2.000 bitcoin (BTC) van decentraal netwerk

Ook opmerkelijk: een hacker die 2.000 bitcoin weet te ontvreemden van een decentraal netwerk (buiten het bitcoin netwerk om). Populair gezegd: een DeFi netwerk.

Deze keer was het BadgerDAO. Een hacker heeft het voor elkaar gekregen om meer dan $120 miljoen buit te maken. Het is niet bekend wie de gelukkige hacker is. Wat wel bekend is, is dat er tientallen gebruikers hun geld zijn verloren.

Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter, Square heet nu Block

Bitcoin proponent Jack Dorsey zet een stapje terug en stopt als CEO van Twitter. Op het eerste gezicht lijkt dat wellicht niet goed voor bitcoin, gezien de dingen die Dorsey met Twitter reeds voor elkaar heeft gekregen wat betreft de bitcoin adoptie.

Maar zijn andere lieveling, betaalverwerker Square, kwam toevallig (?) ook dezelfde in het nieuws met een naamsverandering.

Square wordt Block en Square Crypto, het bitcointeam binnen de betaalprovider, heet nu Spiral.

Putin waarschuwt voor bitcoin en cryptocurrency's

De Russische president Vladimir Putin waarschuwt voor 'hoge risico's van cryptocurrency'. Rusland is net als vele andere landen bezig met manier vinden om bitcoin en de industrieën daar omheen in de juiste wetten te vangen.

Techblad Wired liet $750.000 aan bitcoin verloren gaan om een punt te maken

In de categorie opmerkelijk: in 2013 heeft het technologieblad Wired ruim 13 bitcoin met opzet verloren laten gaan om met een objectieve blik over de materie te kunnen blijven schrijven. Als de redactie de bitcoin had gehouden, was het nu ongeveer $750.000 waard geweest.

Bitcoin 101: het kopen van je eerste beetje bitcoin

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij.

Podcast van de Week

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, was te gast bij What Bitcoin Did van Peter McCormack. De ruim tweeënhalf uur durende uitzending levert (wederom) een interessante inkijk in het denken van deze techpioneer.

Bitcoin beschouwt hij als 'digitale energie' en niet zozeer als 'geld', want dat is hem te politiek geladen en daarmee strategisch onhandig voor meer adoptie.

Tweet van de Week

Redacteur Arnold heeft meegewerkt aan de Nederlandse vertaling van 'Thank God For Bitcoin'.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...