Week in Bitcoin: Jesse Myers voorspelt een bitcoin koers van 10 miljoen dollar

Fijne Pasen! We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Directeur crypto-toezicht DNB: 'Crypto's zijn een gokproduct'

Maarten Gelderman is bij De Nederlandsche Bank (DNB) als divisiedirecteur Toezicht verantwoordelijk voor het toezicht op de crypto-industrie in Nederland. Wat opvalt is dat hij nooit ook maar één cent in crypto investeerde. Je hebt dan dus iemand aan het hoofd van de toezichtschafdeling staan, die klaarblijkelijk niets ziet in de technologie.

Zwitserse centrale bank: 'Bitcoin is een heel interessant concept'

De vicepresident van de Swiss National Bank (SNB) Martin Schlegel zorgde voor opschudding binnen de bitcoin-gemeenschap door de digitale munt "een heel interessant concept" te noemen op nationale televisie. Veel meer kwam er overigens niet uit, want Schlegel moest de zin afmaken: "Ik zie bitcoin als..."

Zwitserse overheidsbank gaat bitcoin verkopen

PostFinance, eigendom van de Zwitserse overheid, gaat haar 2,5 miljoen klanten bitcoin en ether aanbieden. Ook kunnen klanten deze munten verkopen en opslaan. De nieuwe dienst is mogelijk door een samenwerking met de eveneens Zwitserse Sygnum Bank.

"Amerikaanse recessie verwacht in tweede kwartaal 2023"

Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in de afgelopen 12 maanden heeft verhoogd van 0 naar ongeveer 5 procent. Voorlopig resulteerde dat slechts in een beginnende bankencrisis. Voor een volwaardige recessie in de Verenigde Staten is een gebroken arbeidsmarkt nodig. Het opvallende is dat die arbeidsmarkt tot nu toe extreem krachtig was, maar inmiddels begint deze kleine haarscheurtjes te vertonen.

Balaji Srinivasan voorspelt hyperinflatie voor de Amerikaanse dollar

Balaji Srinivasan, de voormalige Chief Technology Officer (CTO) van Coinbase, verwacht dat het een kwestie van tijd is voordat de Amerikaanse overheid de geldprinters weer moet aanzitten en dat de dollar zal devalueren als nooit tevoren. Aan zijn ruim 895.000 volgers op Twitter laat Srinivasan weten dat Amerika volgens hem in het midden van een "fiat crisis" en een financiële crisis zit.

Bitcoin whitepaper is verstopt in Apple software sinds 2018

Opmerkelijk nieuws: een pdf-kopie van de bitcoin whitepaper van Satoshi Nakamoto wordt bij elk exemplaar van macOS geleverd sinds de Mojave-update van 2018. Dat meldt Andy Baio, de voormalige CTO van Kickstarter op zijn persoonlijke blog.

Feest! 5 april vierde Satoshi Nakamoto zijn officieuze verjaardag

5 april 1975. Het zal veel mensen niet veel zeggen, maar vandaag is het de verjaardag van Satoshi Nakamoto, het pseudonieme genie achter Bitcoin. Het is echter niet zomaar een feestje, maar eentje met een diepere lading.

MicroStrategy koopt weer miljoenen dollars aan bitcoin, brengt totaal op 140.000 BTC

MicroStrategy doet waar het al bijna drie jaar mee bezig is: bitcoin opkopen. Deze keer stopte het bedrijf van oprichter Michael Saylor nog eens $29,3 miljoen in de cryptocurrency.

“Bitcoin in de vroege fase van een bullmarkt”

De Nederlandse analist PlanB, die sinds de publicatie van zijn Stock-to-Flow model in 2019 ruim 1,8 miljoen volgers vergaarde, zegt nu dat bitcoin in de vroege fase van een bullmarkt zit. Dit baseert hij op zijn "favoriete grafiek" na die van het Stock-to-Flow model, die is gebaseerd op 1 on-chain variabele.

DonAlt voorspelt korte correctie voor bitcoin

De pseudonieme handelaar DonAlt vergaarde in de eerste maanden van 2023 naam en faam door gelijk te krijgen over de bodem van bitcoin van november 2022. DonAlt stapte destijds vol overtuiging in en inmiddels weten we dat hij daarmee vrijwel exact de bodem van de koers voorspelde. In een nieuwe video deelt de analist dat hij inmiddels weer is uitgestapt en dat hij op ongeveer 28.700 dollar een significant deel van zijn bitcoin heeft verkocht.

Jesse Myers: 'Bitcoin gaat naar koers van 10 miljoen dollar'

Hedgefondsmanager Jesse Myers is ervan overtuigd dat bitcoin op weg is naar een koers van 10 miljoen dollar per stuk. In een nieuw interview met Coin Stories vertelt Myers hoe hij precies tot dit getal is gekomen. Volgens Myers is bitcoin bezig aan een opkomst als een harde en schaarse store of value in een wereld van een continu stijgende schuldenberg en valutadevaluatie.

Bitcoin Focus: Paxful, Apple en bandieten

Met Bitcoin Focus duiken we dieper in de wondere wereld van bitcoin. Het is dé nieuwsbrief voor Bitcoin Nederland.

Naast deze open vrijdag editie bieden we ook verdiepende verhalen over bitcoin. Maarten bekeek de bitcoin van de Verenigde Staten. Ze namen al honderdduizenden bitcoin in beslag. Maar hoe zit het met dat geld? Arnold is neergestreken in Costa Rica en vertelt je alles over betalen met bitcoin in het land.

Je kunt ons steunen met een abonnement, dan kun je alle nieuwe en al bestaande verdiepende artikelen lezen wanneer je wilt. Je krijgt nieuwe edities ook netjes in de mail. Met de code WELKOMBIJFOCUS kun je voor één euro al starten.

Podcasttip: Preston Pysh en Andy Edstrom

Pysh en Edstrom bespreken de huidige macro-ontwikkelingen en de rol van bitcoin daarin. Interessant voor de oortjes!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...