Week in Bitcoin: “Bitcoinmarkt gaat naar 100.000 miljard dollar of naar nul”, zegt PlanB

Een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Bitcoin bereikt nieuw record: miners draaien op volle toeren

Bitcoin miners gaan in volle kracht door. De totale rekenkracht die de miljoenen mining rigs samen inleggen overstijgt nu zelfs de 400 EH/s, een nieuw record!

Update: Europees Parlement akkoord over strenge regels voor bitcointransacties

Leden van de commissies economische zaken en binnenlandse zaken van het Europees Parlement hebben voor de antiwitwasverordening gestemd, met 99 stemmen voor, acht stemmen tegen en vijf onthoudingen. Vervolgens gaat de tekst naar de plenaire stemming in het Parlement én moeten het Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie nog tot een akkoord komen. Lees alle voorstellen in het onderstaande artikel.

Denemarken wil 42% belasting innen over winst bij verkopen bitcoin

Investeerders en bitcoin miners uit Denemarken die profiteren van de verkoop van hun cryptovaluta moeten belasting gaan betalen. Het Hooggerechtshof van Denemarken oordeelt dat men belastingplichtig is als er winst wordt gemaakt door bitcoin te verkopen.

Binance reageert op aantijgingen CFTC wegens vermeend wangedrag

Cryptobeurs Binance reageert op de aanklachten die ze gisteren (maandag, red.) ontvingen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De aanklachten waren niet mals. De waakhond stelt zelfs dat er met nepaccounts tegen klanten is gehandeld en ook dat er bewust een oogje is dichtgeknepen omtrent terrorismefinanciering. Binance komt zogezegd met een reactie.

CEO van Bitcoin: 'We moeten nu meer bijdrukken om inflatie tegen te gaan, anders is het te laat'

De Nederlandsche Centrale Bank (DNB) heeft vandaag aangekondigd dat zij de oplage van bitcoin zal verhogen met 17 miljoen eenheden. Dit betekent dat er in totaal 38 miljoen bitcoins in omloop zullen zijn. De Nederlandse bank heeft toestemming van de CEO van Bitcoin: "We moeten nu meer bijdrukken om inflatie tegen te gaan, anders is het te laat."

Elke inwoner van Nederland die ouder is dan 18 jaar en beschikt over een geldig identiteitsbewijs en een bitcoinwallet, kan zich vanaf 1 april 2023 aanmelden voor deze unieke actie op de website van DNB.

MicroStrategy koopt 6.455 bitcoin (BTC) bij

MicroStrategy heeft 6.455 bitcoin (BTC) gekocht. Dat maakt bestuursvoorzitter Michael Saylor bekend op Twitter. Ze hebben de bitcoins gekocht voor een bedrag van 150 miljoen dollar tegen een gemiddelde van ~$23.238 per bitcoin.

Bitcoin hardwarewallet maker is 1,3 miljard waard

Ledger heeft in een nieuwe financieringsronde ruim 100 miljoen euro opgehaald. De Franse maker van de bekende hardware wallet is gewaardeerd op maar liefst 1,3 miljard euro.

De onrust op de cryptomarkt hebben juist makers van hardware wallets in de kaart gespeeld. Want bezitters van bitcoin en crypto's lijken minder te vertrouwen te hebben in derde partijen sinds de val van cryptobeurs FTX (en eerdere faillissementen van onder meer Celsius en BlockFi).

PlanB: 'Bitcoin gaat naar market cap van 100 biljoen dollar of naar nul'

Als je het aan de Nederlandse analist PlanB vraagt, dan zijn er twee opties voor bitcoin. In het beste scenario verwacht de analist dat bitcoin uiteindelijk naar een market cap van 100 biljoen dollar zal opstijgen en als dat niet lukt, dan is nul volgens hem de enige realistische andere optie. Dat zijn behoorlijk uiteenlopende voorspellingen, tijd om die eens nader onder de loep te nemen.

Verloren bitcoinfortuin komt na 6 jaar weer tot leven

In 2017 besloten de Amerikaanse autoriteiten om de exchange BTC-e met onmiddellijke ingang te sluiten. Sindsdien staat er een behoorlijke hoeveelheid bitcoin van het beursplatform vast op hetzelfde adres. Op donderdag kwam daar echter verandering in, toen een lid van een Russische Telegram-groep constateerde dat de bitcoin van het beursplatform in beweging waren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...