Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Bitcoin (BTC) is op moment van schrijven $10.324 waard op Bitstamp, terwijl een aantal altcoins stijgen ten opzichte van bitcoin zoals onder meer ethereum.

Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd? Een aantal belangrijke nieuwtjes op een rij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) hapert onder $11.000

Feitelijk is er in een week tijd niet heel veel spannends gebeurd met de bitcoin koers. Deze handelt nog steeds onder de $11.000, terwijl de marktdominantie schommelt bij 70%. De koers is nog niet hersteld van de afwijzing bij $10.800 vorige week.

Analist John van Meer concludeert in zijn analyse onder meer:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="John van Meer, analist/trader"]Op de dagelijkse grafiek zit de koers in een evenwicht patroon die waarschijnlijk over een paar dagen zal breken.

Ik verwacht dat dat naar beneden zal zijn richting de onderkant van de descending triangle. Er zal eerst een higher low moeten worden gevormd die ik verwacht rond de $10.000 – $10.100.[/penci_blockquote]

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Bitcoin koers afgelopen twee weken (bron: Cryptocompare)

De prijs van bitcoin was in Argentinië even $12.750 waard op lokale cryptobeurzen vanwege de zwakke peso.

Op het hoogtepunt van de bitcoin koers, waren de Argentijnen ook beter af met BTC dan met de peso. In tegenstelling tot valuta, is er bij BTC geen sprake van inflatie, eerder deflatie.

Belangrijke data voor de komende weken:

Bitcoin hashrate & Lightning

Het bitcoin netwerk wordt met de week sterker. Een selectie:

Bitcoin voorspellingen

De Amerikaanse durfinvesteerder Tim Draper blijft bij zijn voorspelling dat bitcoin (BTC) eind 2022 $250.000 per stuk is. Hij zegt in een recent interview:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Tim Draper tegenover BlockTV"]Een waarde van $250.000 betekent dat bitcoin een marktaandeel van ongeveer 5% heeft in de valutawereld en ik denk dat ik daarmee nog de kracht van BTC onderschat.[/penci_blockquote]

Plan B en Harold Burger zijn de afgelopen week ook (nogmaals) in het nieuws gekomen vanwege hun prijsmodellen.

Leestip van de Week:

Zo is er aandacht besteed aan het model van de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger, die voorspelt dat de prijs komende twee jaar door stijgt naar $100.000.

Zijn uitgebreide Medium-artikel over zijn model is zeer het lezen waard!

Tweet van de Week

De Nederlander Plan B gebruikt een stock-to-flow model om grip te krijgen op de prijsrange van BTC.

Hij ziet echter ook een verband tussen de stijgende hashrate (zie hierboven) en de prijs.

Zodra de prijs opnieuw de hashrate op het netwerk volgt, dan kunnen we in deze cyclus een prijs van minstens $30.000 verwachten. Hij ziet bitcoin ook als de meest logische stap in de geschiedenis van het geld.

China lanceert bijna eigen cryptomunt

Redacteur Job Nijsen gaat in op de vraag waarom China zo'n haast met een eigen cryptomunt?

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China, is naar verluidt de eerste grote centrale bank die een digitale versie van haar munt gaat uitgeven.

Dat ze daarbij ook meer controle over die economie kan houden, is mooi meegenomen. Het gaat natuurlijk wel direct in tegen het decentrale concept zoals bitcoin begonnen is: digitale cash zonder censuur.

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag met merch gaan uitbreiden. Neem alvast een kijkje! Onze eerste shirts zijn binnen en vanaf nu te bestellen.

Bitcoin Journaal #8: Bitcoin, Lightning Network, DNB en Binance Amerika

Weer genoeg te bespreken en dat doen we dan ook in dit nieuwe Bitcoin Journaal #8. Enjoy!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties