Week in Bitcoin: Chinese economie staat op springen, wat betekent dat voor bitcoin?

Wat een week voor bitcoin! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet in dit weekoverzicht.

Bitcoin koers daalt naar $26.000

De bitcoin koers dook deze week naar een prijs van $26.000. Een daling van ruim 12% in een maand tijd. Hier geven we een overzicht van verschillende prijsgerelateerde onderwerpen met betrekking tot Bitcoin.

  • Marktkapitalisatie: $507.9 miljard.
  • Prijs: $26.095 per Bitcoin.
  • Sats per Dollar: 3.832. (Een ‘sat’ is de kleinste eenheid van Bitcoin, genaamd naar de oprichter, Satoshi Nakamoto.)

Chinese economie staat op springen, wat betekent dat voor bitcoin?

Er is in China sprake van een ware vastgoedcrisis en de economie begint ook steeds verder te verzwakken, als gevolg daarvan krijgen de wereldwijde financiële markten harde klappen en ook bitcoin ontkomt niet aan de ellende. Nu probeert Evergrande, de grootste vastgoedontwikkelaar van China, zijn faillissement te voorkomen door onder andere 32 miljard dollar aan schulden in de Verenigde Staten te herstructureren.

FBI nam tonnen aan bitcoin en tether in beslag in 2023

Tussen maart en mei 2023 heeft de Federal Bureau of Investigation (FBI) bijna $1,7 miljoen aan crypto-activa geconfisqueerd als reactie op diverse inbreuken op de federale regelgeving in de VS. Deze operatie is een van de recente inspanningen van de Amerikaanse rechtshandhaving om malafide activiteiten in de steeds groeiende wereld van cryptocurrency te beteugelen.

Deze software belooft bitcoin minen 260 procent efficiënter te maken

Quantum Blockchain Technologies (QBT), een onderzoeksbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, heeft op basis van kunstmatige intelligentie algoritmes ontwikkeld, die de kans op het vinden van een blok voor bitcoin miners significant kan vergroten. Dit claimt CEO Francesco Gardin in een interview met Cointelegraph.

De technologie van QBT zou het mogelijk maken om “slim” te zoeken naar winnende hashes, in plaats van willekeurige pogingen te doen.

Wallet met 30 miljoen dollar aan bitcoin wordt na 13 jaar wakker

Een wallet uit het Satoshi-tijdperk is na een periode van 13 jaar plotseling wakker geworden om voor 29,75 miljoen dollar aan bitcoin te versturen. De transactie werd gespot door Whale Alert, die melding maken van de transactie van alle 1.005 bitcoin die in de wallet zaten.

De bitcoin in kwestie zijn naar een andere onbekende wallet gestuurd.

Bitcoin Focus: Paypal, Argentinië en Liquid

Bitcoin Focus: Is het al weekend? Bijna, maar niet voordat je weer compleet op de hoogte bent van deze bitcoinweek. Met onder andere: een nieuwe bitcoinbaas voor PayPal, inzichtelijke code van sidechain Liquid, verdampt fiatgeld in Argentinië en on-chain bitcoin doorstuurbetalingen.

Verkocht het SpaceX van Elon Musk voor 373 miljoen dollar aan bitcoin?

De bitcoin koers is in de nacht van donderdag op vrijdag 8 procent van zijn waarde verloren in 10 minuten tijd. Volgens sommige mensen hebben we die daling te danken aan het SpaceX van Elon Musk, dat voor ruim 373 miljoen dollar aan bitcoin verkocht zou hebben. We kunnen niets met zekerheid zeggen, omdat SpaceX geen beursgenoteerd bedrijf is, maar het lijkt er niet op dat ze hun bitcoin verkocht hebben.

Binance wil bescherming tegen toezichthouder

Binance wil een juridische beschermende maatregel tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ze willen dat de SEC stopt met wat zij beschouwen als een onredelijke zoektocht naar informatie, wat ook wel beschreven wordt als een “fishing expedition”.

Binance beweerde dat hoewel het te goeder trouw heeft samengewerkt met een gerechtelijk bevel van juni, de SEC buitensporig brede en onredelijke informatieaanvragen heeft gedaan, waarin ze vragen om “elk document in het bezit van Binance met betrekking tot klanttegoeden.”

BitGo haalt $100 miljoen op en is nu $1,75 miljard waard

Crypto custodian BitGo Inc. gaat aankondigen dat het $100 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financierings ronde. Daarmee is het Amerikaanse bedrijf nu $1,75 miljard waard.

BitGo is een partij waar je je bitcoin kunt stallen. Zij beheren de private keys en daarmee iemands cryptovaluta. Het bedrijf is momenteel de custodian van de schuldeisers van de failliete cryptobeurs FTX, Verder gebruiken ook bedrijven zoals Swan Bitcoin en Nike de custodian als partner voor crypto-opslag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...