Week in Bitcoin: DNB waarschuwt voor KuCoin

Week in Bitcoin: DNB waarschuwt voor KuCoin

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Bitvavo reageert op problemen bij DCG

Het nodige nieuws met een Nederlands tintje deze week. De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo reageert op het nieuws over blootstelling aan de Digital Curreny Group (DCG). Bitvavo wil 280 miljoen euro terughalen dat in beheer was van Genesis Trading, een dochterbedrijf van DCG.

Laatstgenoemde partij is ingezet als dienst rondom de stakingdiensten van Bitvavo. Op dit moment zit Genesis Trading verwikkeld in een lastig proces. Zij missen zelf ook honderden miljoenen dollars. Net als veel andere bedrijven hadden zij financiële connecties met FTX.

DNB waarschuwt voor cryptobeurs KuCoin

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een waarschuwing gepubliceerd over KuCoin, een bekende cryptobeurs. Het betreft formeel het bedrijf MEK Global Limited (MGL), gevestigd op de Seychellen, maar in de wijde cryptomarkt is men bekend als KuCoin.

De Nederlandse toezichthouder wijst erop dat deze beurs géén registratie heeft en daarom in strijd handelt met de zogenaamde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het is de eerste keer dat de waakhond waarschuwt voor een cryptobeurs uit de wereldwijde top 10 die niet op hun lijst staat.

Reuters: Amerikaans ministerie van Justitie verdeeld over vervolgen Binance

Binance wordt in de Verenigde Staten actief onderzocht voor geld witwassen en het negeren van sancties. Volgens Reuters zijn er verschillende stromingen binnen het ministerie van Justitie. Sommige aanklagers willen nu al overgaan tot een aanklacht tegen directeur Changpeng Zhao. Anderen willen nog verder onderzoek doen, er gaan ook geluiden rond over een schikkingsvoorstel.

Het bericht van Reuters zorgt voor de nodige onrust op de markt, maar Binance zet alle zeilen bij om zogenaamde fear, uncertainty & doubt in de kiem te smoren.

Sam Bankman-Fried in cel in Bahama's, Amerikaanse autoriteiten slijpen messen

Sam Bankman-Fried is gearresteerd op de Bahama's op voorspraak van de Amerikaanse autoriteiten en is daar in een huis van bewaring gezet, ondanks meerdere pogingen om op borgtocht vrij te komen. Toezichthouders zoals de SEC en CFTC willen de gevallen cryptobaas vervolgens wegens grootschalige financiële fraude.

Centrale banken verhogen rentes

In navolging van de Amerikaanse centrale bank heeft donderdag ook de Europese Centrale Bank (ECB) de rentes verhoogd. En net zoals bij de Federal Reserve, betreft het een lichte afname van het groeitempo.

De centrale banken van Zwitserland, de eurozone en het Verenigd Koninkrijk hebben allemaal de rentetarieven met 0,5 procentpunt verhoogd. In een strijd tegen inflatie, proberen centrale banken met renteverhogen de geldontwaarding onder controle te krijgen.

Japanse overheid gaat bitcoin minen in Tokyo

De Japanse hoofdstad Tokyo is begonnen met het minen van bitcoin. Tokyo Electric Power Grid (TEPCO), een groot energiebedrijf in Japan, werkt samen met TRIPLE-1, een lokale producent van mining-hardware om de overproductie van stroom aan het werk te zetten op het Bitcoin netwerk.

Frankrijk kijkt naar strengere regels voor bitcoin

Frankrijk is het volgende land dat kijkt naar een strenger beleid rondom bitcoin en bedrijven in de industrie. Het Franse parlement buigt zich over een voorstel dat het huidige beleid moet veranderen.

Recentelijk vestigde verschillende grote cryptobeurzen en andere bedrijven zich in Parijs of andere plekken in Frankrijk. Onder het huidige toezichtregime kwamen partijen als Binance en CryptoCom door de keuring.

Foutje, bedankt... Iemand betaalt $60.000 te veel aan transactiekosten

Het zal je maar overkomen: 3.4 bitcoin betalen om 0.26 BTC te versturen. Helaas is dit vandaag iemand overkomen, zo is te zien als we in de blockchain duiken.

PlanB: "Ik weet zeker dat we een nieuwe bullmarkt krijgen"

Als het aan PlanB en zijn modellen ligt, hadden we op de koers van 58.000 dollar moeten verkopen in de periode van maart tot april 2021. Destijds gaf het model enkele rode bollen aan en die staan over het algemeen voor een top. Inmiddels is er echter sprake van blauwe bollen en dat betekent normaal gesproken dat we ons rond de bodem begeven.

Philip Swift: "Bitcoin is klaar voor een koersexplosie"

Met het dalen van de bitcoin koers verlaten de speculanten en de zogenoemde toeristen langzamerhand de markt. De hype is verdwenen en daarmee ook de mensen die snel rijk hoopten te worden met bitcoin. Wat overblijft zijn de hodlers die geloven in de toekomst van bitcoin en volgens Philip Swift is dat een goed teken voor de bitcoin koers.

Bitcoin analyse: zakt diep weg onder $17.000

Er is een hoop gebeurd in de afgelopen 24 uur. De bitcoin koers ging met -4.25% onderuit en we handelen momenteel weer ruim onder de $17.000 grens. Dit betekent dat we onze bullish verwachtingen voorlopig aan de kant kunnen zetten, maar voor hoelang?

1 maand gratis Bitcoin Focus!

Nog dit weekend actief: 1 maand gratis Bitcoin Focus, hét clubblad voor de bitcoiner uit Nederland en België. Je hoeft daarvoor alleen deze enquête in te vullen, dat kost enkele minuten van je tijd.

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan