Week in Bitcoin: dit is waar het lelijk wordt, zegt bitcoinexpert Jason Yanowitz

Week in Bitcoin: dit is waar het lelijk wordt, zegt bitcoinexpert Jason Yanowitz

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Elon Musk hint naar cryptobetalingen op Twitter

Elon Musk flirt met het idee om cryptobetalingen op Twitter te introduceren. Dat blijkt uit een uitgelekt document gepubliceerd door Vox. Musk heeft zich diverse keren positief uitgelaten over bitcoin als liquide alternatief voor cash. Zowel Tesla als SpaceX hebben bitcoin op de bedrijfsbalans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Centrale bank Rusland overweegt cryptovaluta te gedogen voor internationale betalingen

De gouverneur van de Russische centrale bank bevestigt dat er naar het idee wordt gekeken om cryptovaluta te gebruiken voor buitenlandse betalingen. Daarmee is Elvira Nabiullina de volgende functionaris die zich hier openlijk over uitspreekt.

Cryptobedrijven in de problemen

Diverse bedrijven op de cryptomarkt zijn in de problemen geraakt door hun overleveraged bedrijfsstrategie. Afgelopen week kwamen onder meer de namen Celsius, Three Arrows Capital, Babel Finance en het Duitse Nuri langs. Dit zijn géén pure bitcoinbedrijven, maar ze hebben overgespeculeerd op de decentral finance markt en kunnen nu hun financiële verplichtingen niet meer nakomen. Tegen de bedrijven worden diverse rechtszaken van gedupeerde beleggers verwacht.

Prijs dipt ónder het oude record van 2017

Historisch is het nooit voorgekomen dat bitcoin onder een eerder koersrecord dipte. De vorige all time high lag op $69.020, maar de oude all time high van 2017 lag op ~$20.000. Tumult op de markt met de nodige onheilspellende nieuwsartikelen tot gevolg.

Terugblik: Bitcoin koers daalt naar 1 dollarcent

Historisch gezien is bitcoin vele malen doodverklaard, om weer op te rijzen. Een terugblik op de daling naar 1 dollarcent. Ja, 1 dollarcent per bitcoin.

Grootste whale koopt de dip: +927 bitcoin

Sommigen zien een dip ook als een kans, zoals deze whale bijvoorbeeld.

Podcast van de Week: Nic Carter bij 'Pomp'

Marktcommentator Nic Carter legt bij de podcast van Anthony Pompliano haarfijn uit wat er mis is met het huidige geldstelsel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties