Week in Bitcoin: sterke handen domineren de markt en Rabobank beschuldigd van machtsmisbruik

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Groot deel van de bitcoin voorraad beweegt niet

Sinds augustus dit jaar zijn de sterke handen van de hodlers weer écht sterk. Ondanks dat de prijs stijgt, lijken juist mínder mensen hun bitcoin te willen verkopen, zo blijkt uit on-chain data van Glassnode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Whales kopen $1,6 miljard aan bitcoin binnen 5 minuten'

Een whale of een groepjes whales heeft flink ingeslagen op de spotmarkt, zo blijkt uit cijfers van CryptoQuant. In slechts vijf minuten is er voor 1,6 miljard dollar aan bitcoin gekocht, omgerekend 3.200 BTC.

150.000 Bitcoin van Mt. Gox komt mogelijk vrij

Slachtoffers van de hack van Mt. Gox in 2014 (!) kunnen mogelijk eindelijk een deel van hun geld terug krijgen.

Om dat voor elkaar te krijgen moet minstens 50% van de schuldeiser akkoord gaan met het voorstel dat is te lezen op de website van Mt.Gox.

Handelaren met miljoenen verlies zitten in Bitcoin afkickkliniek

Een afkickkliniek in Schotland helpt mensen die verslaafd zijn aan de handel in bitcoin en andere cryptocurrency. Volgens The Sun U.S zijn er patiënten die miljoenen zijn verloren met de handel in cryptocurrency.

Rabobank beticht van machtsmisbruik door Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland

De Rabobank wordt beschuldigd van machtsmisbruik door de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL). De groep stapt naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat vertelt voorzitter Patrick van der Meijde tegenover RTL Z.

Brazilië maakt zich op voor wet die Bitcoin legaal maakt

Aureo Ribeiro, afgevaardigde in Brazilië, maakt bekend dat inwoners van het land binnenkort huizen, auto's en bij McDonald's met bitcoin moeten kunnen afrekenen.

Analist schat kans op bitcoin ETF in oktober op 75%

Een bitcoin exchange-traded fund (ETF) is al jaren een veel besproken onderwerp in Amerika. Analist Eric Balchunas schat de kans dat dit in oktober gaat gebeuren in op 75%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...