Week in Bitcoin: onbekende gebruiker betaalt $200 voor één bitcoin transactie

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Europese rentes opnieuw verhoogd

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt voor de derde keer op rij zijn rente. Het gaat om een stijging van 0,75 procentpunt. De bank kwam eerder in juli en september al met een verhoging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De motivatie is helder: men hoopt op deze manier de hoge inflatie een halt toe te roepen. De bitcoin koers is de afgelopen maanden flink gedaald, maar veel andere producten (wereldwijd en in de eurozone) stegen hard in prijs.

Biden wil zónder rechtspraak bitcoin in beslag nemen

De regering van de Amerikaanse president Biden wil makkelijker bitcoin van mensen kunnen afpakken. In een 61 pagina's tellend rapport van de Amerikaanse procureur-generaal pleit men onder andere voor het oprekken van het vermogen van de federale overheid om cryptocurrency's in beslag te nemen.

Binance investeert $500 miljoen in Twitter-deal van Elon Musk

Cryptobeurs Binance is een van de investeerders in de Twitter-deal van Elon Musk. Oprichter en CEO Changpeng Zhao vertelt in een verklaring meer over de investering:

"We zijn blij dat we Elon kunnen helpen om een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We willen een rol spelen bij het samenbrengen van social media en web3 met de adoptie van crypto- en blockchain-technologie."

'Visa heeft plannen voor bitcoin wallet'

Visa heeft plannen voor een eigen cryptocurrency wallet. De financiële reus heeft diverse handelsmerkaanvragen hiervoor ingediend, zo blijkt uit de onderstaande tweet van jurist Mike Kondoudis. Het omvat een groot aantal aanvragen die allemaal nodig zijn om cryptocurrency producten en diensten te lanceren.

Hardware wallet van Jack Dorsey zet stappen vooruit

Er komt binnenkort een nieuwe hardware wallet op de markt. Block deelt de voortgang van de ontwikkeling van een nieuw stuk hardware. De naam is nog niet bekend. Het team geeft aan dat ze nu helemaal weten hoe het apparaat er van binnen en buiten uit moet zien.

Bitcoin verwerkte in bijna 14 jaar al meer dan 102 biljoen dollar aan transacties

Als je van on-chain analyse houdt, dan kan Checkmate niet in je volglijstje ontbreken. Deze analist, die onder meer voor Glassnode werkzaam is, komt op dagelijkse basis met interessante inzichten en leuke feitjes over bitcoin. Ook nu weer schildert hij met behulp van de tools van Glassnode een plaatje waarin de hele geschiedenis van bitcoin gevangen is.

Meer dan $600 miljoen aan bitcoin futures geliquideerd in korte tijd

Afgelopen woensdagochtend liet de bitcoin koers een nette stijging zien. De prijs van BTC staat op het moment van schrijven $20.600. Dat is 8% hoger dan gisteren. Het kwam sommige handelaren duur te staan: er werd voor $693 miljoen aan futures geliquideerd.

Onbekende gebruiker betaalt $200 voor één bitcoin transactie

Een bitcoin transactie stuur je in principe met (kleine) transactiekosten. Dit geeft miners een motivatie om jouw transactie op te pikken. Een onbekende gebruiker ging echter in de fout. Er werd 1.136.000 satoshi betaald om 3,8 bitcoin te versturen.

PlanB: "Meer bodemsignalen, 60 procent van alle bitcoin virtueel in het groen"

Het moge duidelijk zijn dat de Nederlandse analist PlanB het idee heeft dat bitcoin de diepste bodem inmiddels achter de rug heeft. Op de vraag wat de analist met ruim 1,8 miljoen volgers van de bitcoin-bodem verwacht, geeft hij de koers van 17.600 dollar van 18 juni 2022 aan.

De Nederlandse analist zich nog steeds een permabull. Dat het op dit moment even tegenzit met de bitcoin koers en we al wekenlang rond de 19.000 dollar bivakkeren heeft weinig invloed op de mening van PlanB. De analist is ervan overtuigd dat bitcoin ook na de volgende halving weer zal "pompen", wat betekent dat we volgens PlanB flinke stijgingen kunnen verwachten.

Ook omschrijft hij bitcoin als een leverage instrument op de S&P 500 index.

21% korting op Bitcoin Focus

Met Bitcoin Focus duiken we de diepte in. Dit is een kleine greep uit de bitcoin nieuwsbrief van Nederland. Onder het nodige industrienieuws komt voorbij:

  • FTX compenseert ‘eenmalig’ de slachtoffers van een phishing aanval. Een handelaar verloor bijvoorbeeld $1,6 miljoen doordat boeven zijn account binnendringen.
  • Start-ups kunnen geld ophalen via het programma van bitcoinconcern Stone Ridge.
  • Kollider belooft ‘DeFi’ op bitcoin. Het is een nieuw platform met synthetische stablecoins en bitcoin. Er is echter ook een hele hoop niet ‘decentralized’ aan op het eerste gezicht. De stablecoins en open posities zijn gewoon in handen van een derde partij, geen magisch stukje software dat het allemaal regelt.
  • Volgens de analisten van Elliptic gebruikte een Chinese spion CoinJoins om een agent van de FBI om te kopen. De vraag is: gebeurd dit vaker?

Steun Bitcoin Focus met een abonnement of een eenmalige donatie. Of deel dit artikel, het kost je niets en helpt ons enorm.

Ontvang 21% korting op een abonnement via de code BTC22.

Met die steun kunnen wij door blijven gaan, en jij krijgt regelmatig unieke artikelen over bitcoin voorgeschoteld. Zoals een interview met Alby over bitcoin als geld voor het internet.

Lees meer over:
weekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...