Bitcoin (BTC) Update: koers op weg naar $60.000, het doel voor de komende week?

De Bitcoin (BTC) koers begeeft zich momenteel vlak onder een nieuwe all time high. De huidige prijs is ~$56.500, terwijl de hoogste prijs ooit rond $57.750 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

De afgelopen week was weer zeer succesvol voor de koers van Bitcoin. Het verwachte breken van $50.000 heeft de koers tot een nieuwe hoogte gebracht. Met een prijs van $57.750 als een nieuwe all time high. Waarbij bulls als langzaam uitkijken naar het breken van $60.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe lang deze enorme stijging door blijft gaan is iets wat analisten zich al een tijd afvragen. De uptrend is sterk en zeker nu grote investeerders om de hoek komen kijken zien we dat de prijs van Bitcoin ongestoord blijft stijgen.

Een goed beeld van een retrace is op dit moment maar moeilijk te krijgen. En dat we ook de komende week een sterke koers gaan zien ligt voor de hand.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Met het aantikken van $57.750 hebben we een belangrijk level doorbroken. Dat level, $50.000, laat na het breken en de huidige snelle stijging zien hoe belangrijk dit punt was. Op de 4-uurgrafiek zien we dat de koers met enkele uren al op de huidige nieuwe all time high zat. Met uitzicht op $60.000.

De nieuwe all time high lijkt tevens een nieuwe weerstand te laten zien op de 4-uurgrafiek van Bitcoin. Waarbij de koers wat naar beneden wordt gedrukt. Al zien we dat de eerste poging tot een lichte retrace naar $54.000 heeft geresulteerd in het terugduwen naar boven. Wat we meer als profit taking kunnen zien dan een echte retrace.

Oftewel, enkele investeerders hebben hun winst verzilverd wat snel is opgekocht door andere investeerders.

Bitcoin (BTC) Update: koers op weg naar $60.000, het doel voor de komende week?

Waar de koers zich momenteel heen gaat bewegen is lastig te zeggen. Al zien we dat met de huidige beweging een push naar $60.000 het meest voor de hand ligt. Maar we zien ook dat $57.750 momenteel voor weerstand zorgt. Wat een lichte dip in de koers kan veroorzaken.

Een eerste test zal $53.900 kunnen aanraken. Daar lag redelijk wat support. Ook $52.750 en $51.100 laten flink wat support zien. Waardoor het erop lijkt dat op lange termijn $50.000 niet zomaar naar beneden zal breken.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Momenteel zien we op de 1-uurgrafiek hetzelfde beeld. Echter met enkele bearish signalen, wat erop kan duiden dat de koers van Bitcoin een kortstondige dip gaat maken. Er zijn enkele lower highs te zien, in een klein geïsoleerde downtrend.

Bitcoin (BTC) Update: koers op weg naar $60.000, het doel voor de komende week?

Dit kan de opzet zijn naar het testen van een prijs onderin de $50.000. Om vervolgens daar een bounce te maken, mits de support zich staande gaat houden. Het breken van $50.000 lijkt niet waarschijnlijk en er is voldoende support om flink wat bearish volume op te vangen.

Al met al zien we dat de koers momenteel een kortstondige stop heeft gemaakt vlak onder $60.000. Met kans op een retrace richting $50.000 om vervolgens daar de nieuw gevormde support te testen.

Blijft de koers toch in de mate stijgen als dat deze heeft gedaan de afgelopen week. Dan gaan we snel $60.000 en hoger zien.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersTechnische Analyse