Bitcoin is nu een betaaloptie bij Spaanse telecomgigant

Telefonica accepteert bitcoin voor hun diensten. De Spaanse telecomgigant werkt samen met Bit2ME om BTC en verschillende tokens te accepteren.

Het bedrijf is een van de grootste telefoonbedrijven van Spanje. Dit is overigens niets nieuws. Sinds de start van bitcoin in 2009 zijn er tal van bedrijven gestart met het accepteren van BTC. Wel is het weer een kleine nieuwe stap. Vueling, een Spaanse luchtvaartmatschappij, start bijvoorbeeld in 2023 ook met bitcooinbetalingen voor hun vluchten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten van Telefonica kunnen dus hun rekening met bitcoin betalen. De vraag is hoeveel behoefte daar aan is. Je kunt met bitcoin in theorie anoniemer betalingen doen dan met je bankrekening. Maar je telefoonabonnement staat natuurlijk ook op naam.

Telefonica gaat niet zelf met bitcoin aan de haal. Ze werken samen met het Spaanse Bit2Me. Zij regelen de transacties en zijn dus verantwoordelijk voor het verwerken van bitcoin.

Spanje

In Spanje is er meer gaande rondom bitcoin. In juli van dit jaar ontving Binance een registratie bij de lokale toezichthouder. De directeur van de grote cryptobeurs reageerde via Twitter verheugd op het nieuws rondom Telefonica. Binance is officieel een ‘Virtual Asset Services Provider’ (VASP) in Spanje. Zij lijken niet betrokken bij bovenstaande deal, maar mogen nu wel meer doen in de Spaanse markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...