Week in Bitcoin: “Capitulatie van bitcoin miners is voorbij, het is showtime”

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Bitcoin daalt na uitspraken van Jerome Powell

De bitcoin koers is deze week onder de $20.000 gedaald. De voorzitter van de Federal Reserve (Fed) zorgde onder meer voor onrust op de financiële markten. Jerome Powell gaf aan dat de rentetarieven van de centrale bank van de VS nog verder kan gaan stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nederlander Michaël van de Poppe voorspelt scherpe rally voor bitcoin

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe haalde deze week ook een paar keer de headlines. Hij voorspelt voor de lange termijn een scherpe rally voor bitcoin. We zitten nu met de koers in een cruciale zone, zo legt hij in een andere tweet uit.

“Capitulatie van bitcoin miners is voorbij, het is showtime”

Sommigen verwachten meer momentum van bitcoin miningbedrijven. Dat zijn niet de grootste bezitters van bitcoin, maar wel een factor in de markt. Ze zijn samen goed voor 900 bitcoin per dag, waarvan een deel in de bedrijfskas blijft en een deel op de wereldmarkt komt. Deze groep zou minder verkopen, zo blijkt uit on-chaindata.

VanEck moet langer geduld hebben voor uitsluitsel over spotmarkt bitcoin ETF

Er wordt al minstens sinds 2016 over gepraat: een bitcoin spot ETF op de markt. De toezichthouders in Amerika willen er niet aan, omdat het een snelweg betekent voor professionele beleggers om dollars in papieren bitcoin te stoppen.

Dat wil men liever (nog) niet, vandaar dat ook de aanvraag van VanEck is uitgesteld. Tussen de Digital Currency Group, het investeringsmoloch achter het Grayscale fonds dat men wil ombouwen naar een spot ETF, is een rechtszaak gestart tegen de Securities & Exchange Commission. Wordt vervolgd.

Hackers van bitcoin ATM’s konden stiekem adressen aanpassen

Een hacker heeft geld gestolen van mensen die cryptovaluta naar ATM’s stuurden. Het ging naar verluidt om stortingen naar de pinautomaten van General Bytes.

Tether van USDT-stablecoin heeft (nog) geen adressen van Tornado Cash bevroren

Tether heeft (nog) geen USDT-tokens bevroren die gelinkt zijn aan de Tornado Cash-mixer. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht.

De OFAC, de Amerikaanse Office of Foreign Assets Control, heeft zich nog niet gemeld in de zaak rondom Tornado Cash. De autoriteiten hebben een zogenoemde SND-lijst waarop personen, entiteiten en sinds kort ook een smart contract staan die gesanctioneerd zijn.

Bitcoin Focus: de Europese Centrale Bank gaat ons niet redden

Er is een verhaal dat in sales trainingen veel wordt gebruikt:

Twee schoenenverkopers krijgen een opdracht van de baas. Er wordt een ver land uitgekozen, en ze gaan er naartoe om te kijken of er een markt is voor schoenen. De eerste komt terug en rapporteert: “kansloos! we gaan er geen schoenen verkopen, niemand draagt überhaupt schoenen!”. De tweede verkoper komt met een brede lach terug: “Nog niemand draagt er schoenen, er zijn zo veel kansen!”.

Aan dat verhaaltje moest ik denken toen ik las dat 13% van de Amerikanen bitcoin (of altcoins) heeft. Er is nog een heel grote markt!

Deze gratis vrijdag editie gaat nog over veel meer, laten we gaan! Denk ook eens over Bitcoin Focus premium, waar we nog dieper ingaan op nieuws en achtergronden. Zoals gisteren: informatie over de AMLA.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...