De Week in Bitcoin: China, Amerika, Ledger, Binance en Knaken

301 totale weergaven

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 24 van 2021.

Chinese regio gaat bitcoin mining verbieden, shake-out dreigt

De populaire bitcoinmining regio Sichuan in China grijpt hard in. Per 25 juni is het energieleveranciers verboden om stroom te leveren aan datacenters in de regio. Sluiting van tientallen mining locaties dreigt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amerika wil al in 2023 rente verhogen

De Federal Reserve wil in 2023 de rente met twee stappen verhogen. Het economisch herstel in de VS is namelijk steviger dan verwacht. Opvallend, want in maart dit jaar wilde de centrale bank pas in 2024 de rente verhogen.

Binance stopt tijdelijk met stortingen via iDEAL

Binance stopt (tijdelijk) met stortingen via iDEAL. Nederlandse klanten kunnen nog wel hun zuurverdiende euro's richting het handelsplatform sturen via SEPA-transacties en andere betaalkaarten. Dat meldt het bedrijf in een blogpost.

De achterliggende redenen zijn nog niet bekend, maar voor veel Nederlanders is het bedrijf inmiddels een 'household name'.

Spaanse bank start met Bitcoin trading services voor rijke klanten

De Spaanse bank BBVA start met Bitcoin trading diensten in Zwitserland. De bank richt zich op rijke klanten. BBVA lanceert dit in Zwitserland omdat de regels volgens hen gunstig zijn.

Bitcoin spaarapp Relai haalt 2,3 miljoen euro op

Beleggingsapp Relai uit Zwitserland heeft 2,5 miljoen frank aan durfgeld opgehaald, omgerekend bijna 2,3 miljoen euro. Het is een mobiele app waarmee je automatisch bitcoin kunt sparen, ook wel bekend als dollar cost averaging methode. Ook Nederlanders kunnen hun bankrekening koppelen aan de app.

Bitcoin penthouse in Veghel toch niet verkocht voor 21 BTC

In april groot in het nieuws: een luxe appartement in Veghel verkocht voor maar liefst 21 bitcoin, destijds een bedrag van circa 1 miljoen euro. Niets bleek minder waar, want de deal is niet doorgegaan. De koper is afgehaakt door de dalende bitcoin prijs.

Knaken sluit partnership met Ajax en Feyenoord

Knaken wordt de ‘Official Crypto Partner’ van voetbalclubs Ajax en Feyenoord met ingang van seizoen 2021-2022. Dat maakt het bitcoin bedrijf uit Rotterdam bekend in een persbericht.

Podcast van de week: De Bitcoin Show

Onze collega's van De Bitcoin Show hadden de afgelopen week hun 100ste aflevering. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal en op naar de 200 afleveringen. Hup Bitcoin!

Tweet van de week: Simon Lelieveldt

Simon Lelieveldt deelt een aantal vragen van SP-Kamerlid Mahir Alkaya, die wel eens bij Hup Bitcoin op bezoek was. De eerste vraag van Alkaya gaat over het opinieartikel van Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau die adviseert om bitcoin te bannen, iets wat niet kan.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees eerdere edities van het weekoverzicht:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
weekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...