Week in Bitcoin: Brief naar SEC, dramatische voorspellingen en inflatie

De week is om. Tijd voor een samenvatting. We hebben het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet.

Non-profit stuurt brieven naar SEC en verzoekt toezichthouder om bitcoin ETF’s af te wijzen

De Securities and Exchange Commission moet de bitcoin spot exchange-traded fund (ETF’s) afwijzen. Dat vindt de non-profitorganisatie Better Markets.

Ze hebben daarom een brief naar de toezichthouder gestuurd met daarin de wens om alle aanvragen terug te sturen naar de tekentafel en ze vooral niet goed te keuren. Better Markets is bezorgd over de mogelijke schade voor investeerders die het zou kunnen veroorzaken. In een verklaring schrijft Stephen Hall, juridisch directeur en effectenspecialist.

PayPal komt met eigen stablecoin, de PYUSD

PayPal komt met haar eigen stablecoin. Het Amerikaanse bedrijf deelt screenshots van de PayPal USD (PYUSD) token.

De stablecoin wordt uitgegeven door Paxos Trust Co. en volledig gedekt door dollar(equivalenten). In het persbericht schrijft PayPal dat de dollartokens gedekt zijn door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten.

De nieuwe cryptovaluta zal geleidelijk beschikbaar komen voor klanten in de VS. CEO Dan Schulman wil met PYUSD de dominantie van PayPal met digitale betalingen versterken. De aandelen van het betaalbedrijf daalden de afgelopen 12 maanden ruim 35% gedaald, waarmee het de zesde slechtst presterende op de Nasdaq 100-index is.

“De visie is dat dit in de loop van de tijd een onderdeel wordt van de algehele betalingsinfrastructuur”, aldus Schulman.

Analist voorziet bullmarkt voor bitcoin in 2023 en drama na de halving

Vrijwel iedere analist verwacht op basis van de geschiedenis dat bitcoin volgende jaar gaat vlammen na de halving van april 2024, maar de populaire Tony The Bull heeft een hele andere theorie. Hij verwacht namelijk dat bitcoin voor de halving al zijn piek bereikt en is juist extreem bearish over de periode na de halving.

Smart Vaults biedt bitcoin voor testers

Het innovatieve Bitcoin multi-custody protocol, Smart Vaults, lanceert de BETA-versie van hun Testnet. Ze nodigen testers uit om het creëren en besteden van vaults te evalueren en belonen deze inspanning met 100.000 sats.

Het team achter Smart Vaults bouwt een portemonnee waarmee gebruikers zelf bepalen wie, hoe en wanneer ze hun Bitcoin uitgeven. Dit systeem verhoogt de veiligheid en herstelbaarheid van Bitcoin en opent nieuwe gebruiksmogelijkheden, zoals sociaal herstel met vertrouwde connecties, erfenis, tijdslot-gekoppelde bewaring, afnemende multi-handtekeningen en meer.

Inflatie in VS stijgt naar 3,2%

De Amerikaanse inflatie is op jaarbasis gestegen tot 3,2%. Dat is een klein beetje lager dan wat analisten hadden voorzien. De consumentenprijzen in de VS stegen in juli met 0,2% ten opzichte van juni. Daarmee stijgt de inflatie voor het eerst in meer dan een jaar weer, zoals onderstaande grafiek (gele lijn) ook laat zien.

Cryptobeurs Huobi ziet grote uitstroom en geruchtenstroom op gang komen

Het is een roerige tijd voor de cryptobeurs Huobi, aangezien er dit afgelopen weekend een uitstroom van een verbijsterende $64 miljoen plaatsvond. Dit is een voortzetting van de gestage daling van de totale waarde die op de beurs vastzit (TVL), van $3 miljard een maand geleden tot $2,5 miljard, volgens gegevens van DeFiLlama.

Adam Cochran, een vooraanstaand financieel technologie (fintech) executive, angel investor, en bekende crypto Twitter-analist, heeft onlangs de alarmbellen doen rinkelen met een reeks uitspraken over de schijnbare financiële instabiliteit van Huobi. Hij meldde dat de wereldwijde crypto-gigant Binance de grootschalige verkoop van Tether (USDT), een toonaangevende stablecoin, had ingezet.

Handelsvolume op cryptobeurzen op laagste punt in bijna drie jaar

Het handelsvolume van bitcoin op centrale beurzen blijft flink achter. Waar de koers van de grootste cryptocurrency dit jaar al met 75% steeg, is het handelsvolume in 2023 blijven dalen.

Dat is op te maken uit data van analysebedrijf Kaiko. Ze brengen de volumes van Binance, Huobi, OKx, Amerikaanse en Koreaanse exchanges in kaart, plus nog een groep van 17 andere grote beurzen.

Bitdeer breidt bitcoin miners uit in Bhutan

Het in Singapore gevestigde bitcoin-mijnbedrijf Bitdeer Technologies heeft zijn mijnbouwfaciliteit in Bhutan voltooid, waarbij het testen met stroomtoevoer nog gaande is. Dit nieuws komt nadat eerder bekend werd dat het koninkrijk Bhutan al enige tijd in het geheim bitcoin mined, ondersteund door zijn overvloedige waterkrachtreserves.

Bitcoin blijft ieder jaar met 100 procent stijgen, aldus Preston Pysh

De investeerder en podcast-host Preston Pysh voorspelt dat bitcoin in de toekomst (gemiddeld) met 100 procent per jaar zal blijven stijgen ten opzichte van fiatmunten. In een nieuw interview met Scott Melker stelt Pysh dat iedereen op termijn zal snappen dat bitcoin een beschermingsmiddel tegen de geldontwaarding in het traditionele financiële systeem vormt.

Sam Bankman-Fried moet de cel in: borgtocht ingetrokken

Sam Bankman-Fried, de voormalige topman van crypto-exchange FTX, zal zijn tijd niet langer in huisarrest doorbrengen, maar achter tralies. Een federale rechter in New York besloot vrijdag zijn borgtocht in te trekken tijdens een zitting in het zuidelijke district van New York.

Bittrex schikt met de SEC voor $24 miljoen

De Amerikaanse failliete cryptobeurs Bittrex en haar CEO hebben geschikt met de Securities and Exchange Commission (SEC) voor $24 miljoen. De toezichthouder heeft het bedrijf, niet te verwarren met hun internationale handelsportal Bittrex Global, in april aangeklaagd voor het opereren als een niet-geregistreerde beurs.

Lees meer over:
weekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...