Week in Bitcoin: Mysterieuze bitcoin wallet van $3 miljard ontmaskerd

Wat een week voor bitcoin! We bespreken het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws in dit weekoverzicht.

Mysterieuze entiteit achter bitcoin wallet van $3 miljard ontmaskerd

Eerder deze week kwamen er berichten naar buiten over een mysterieuze bitcoin wallet (of whale) die in korte tijd voor ruim 3 miljard dollar aan bitcoin bij elkaar verzamelde. Nu blijkt dat het om het beursplatform Robinhood gaat en dus niet om een grote private entiteit die de bitcoin als investering uit de markt kocht. Dat neemt niet weg dat het interessant is om te zien dat Robinhood gigantische hoeveelheden bitcoin uit de markt koopt voor zijn gebruikers.

Vraag over bitcoin in Duitse populaire quizshow

Bitcoin maakte onlangs zijn opmaak in de populaire Duitse quizshow 'Gefragt – Gejagt'.

De show wordt uitgezonden op ARD, een Duitse publieke omroep. Vier trivia-fans nemen het op tegen een 'superbrein' dat bekend staat als de jager (the Chaser).

Elke deelnemer probeert via twee rondes individueel geld te verzamelen voor de prijzenpot. In de eerste ronde moet de deelnemer proberen binnen 60 seconden zoveel mogelijk algemene kennisvragen correct te beantwoorden, waarbij elk juist antwoord 500 euro waard is. In de grote finale neemt de beste deelnemer het op tegen deze Chaser.

Analist waarschuwt voor gigantische correctie van de bitcoin koers

De populaire analist Justin Bennett waarschuwt voor een gigantische correctie voor de bitcoin koers, die. de munt kan brengen tot een koersniveau wat we in 2020 voor het laatst zagen. Vanaf de huidige koers van ongeveer 26.300 dollar kan bitcoin volgens Bennett zomaar een daling van 50 procent te wachten staan. Dat zou een bitcoin koers van minder dan 14.000 dollar opleveren.

Weer heeft een mini-miner geluk: $160.000 aan bitcoin binnengehengeld

Een bitcoin miner met extreem veel geluk verdiende vandaag meer dan 6,25 bitcoin plus 0,069 bitcoin aan transactiekosten. De onbekende geluksvogel maakte block nummer 803.821, helemaal in z'n eentje.

De miner sloot zijn rig aan op de mining pool genaamd Solo CKpool. In de blockchain is te zien dat de blockbeloning van ongeveer $160.000 naar het adres bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6 is gestuurd. CKpool heeft 2% aan kosten ingehouden.

Con Kolivas, de man achter Solo CKpool, feliciteert de winnaar op X. Hij suggereert dat de miner gebruikt maakt van een rekenkracht van ongeveer 1 PH/s (petahash per seconde). Dat komt neer op de hashrate van ongeveer tien Antminer S17 mining rigs.

Centrale bank van centrale banken ziet risico's in Bitcoin ETF

Cryptocurrencies zoals Bitcoin hebben de financiële risico's in minder ontwikkelde economieën niet verminderd, maar juist versterkt, volgens een nieuwe studie gepubliceerd door de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

Op 22 augustus bracht de Consultatieve Groep van Directeuren voor Financiële Stabiliteit (CGDFS) een nieuw rapport uit over cryptocurrencies, getiteld "Financiële stabiliteitsrisico's van crypto-assets in opkomende markteconomieën".

Binance US heeft bijna helemaal geen marktaandeel meer in VS

Het marktaandeel van Binance op futures handel in bitcoin en ether is blijven dalen, zo blijkt uit data van Kaiko.

Kaiko is een bedrijf dat marktdata verzamelt en analyseert. In onderstaande grafiek brengen ze de perpetual futures in kaart, gemeten in volume op acht cryptobeurzen. De derivatenhandel die ze meenemen komt uit handelsparen met USD, USDT en BUSD.

Verder kijkt Kaiko naar Binance, Bybit, FTX, OKX en een kopje met vier anderen. Logischerwijs is het volume van FTX sinds november vorig jaar nul, gezien de beurs failliet is het haar activiteiten stopzette.

Cryptoplatform Nigeria zet alle cryptovaluta van klanten om naar 'stablecoin' Patricia Token

De Nigeriaans cryptobeurs Patricia zorgt voor controverse. Het heeft vanuit het niets klantenfondsen omgezet naar een nieuwe dollar-stablecoin. Het gaat echter niet om de gerenommeerde namen zoals Tether of USDC, maar om de ‘Patricia Token’.

Gebruikers uiten op social media hun twijfels over deze eenzijdige (!) beslissing. Men denkt nu dat het team achter Patricia een exit scam is begonnen en bezig is met een oplichting.

Let op: hier is nog niets over bekend en het zijn vooral klachten en aannames. Toch is het frappant genoeg om over dit nieuws te berichten, niet te meer omdat Patricia naar verluidt meer dan 700.000 klanten heeft. Het X-account heeft daarentegen opmerkelijk weinig tractie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...