De Week in Bitcoin: koerst veert op naar $34.500, Elon Musk praat over BTC

Er is weer genoeg gebeurd in de wereld van Bitcoin (BTC). In dit weekoverzicht onder andere Elon Musk, Twitter en verdrietig nieuws uit Thailand.

Wat is er deze week gebeurd? Een nieuwsoverzicht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elon Musk

Elon Musk hield de gemoederen dit jaar regelmatig bezig. Met Tesla kocht hij bitcoin en ook privé heeft hij een beetje. Toch gooide hij eerder dit jaar een klein bommetje op de markt met verschillende statements. Tesla stopte met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel vanwege de ‘vieze’ energie die miners zouden gebruiken.

In gesprek met Jack Dorsey (directeur van Twitter en Square) en Cathie Wood (grote investeerder in Tesla o.a) geeft Musk aan dat Tesla op termijn die beslissing terug wil draaien. Ook deelt hij dat naast hijzelf en Tesla ook zijn andere grote project (SpaceX) bitcoin op de balans heeft.

Hoeveel het ruimtevaartbedrijf kocht en wanneer is (nog) niet bekend.

Bitcoin koers

We kunnen deze week ook niet om de prijs van bitcoin heen. De koers lijkt eindelijk weer een opmars naar boven te maken. De prijs van BTC stond eerder dit jaar nog op een record van $64.840. Deze week dook de dagprijs zelfs nog even onder de grens van $30.000.

Twitter

Bitcoin gaat een rol spelen in de toekomst van Twitter. Directeur Jack Dorsey ziet bitcoin als de beste kandidaat als valuta voor het internet: ”bitcoin zorgt er wereldwijd voor dat mensen en bedrijven vrij kunnen handelen en diensten kunnen aanbieden.”

De meest interessante ideeën van Dorsey op een rij:

  1. Super follows
  2. Abonnementen
  3. Fooienpotje
  4. Kopen en verkopen (implementatie in webshops bijvoorbeeld)

Banken

Veel commerciële banken starten langzaam maar zeker met verschillende diensten rondom bitcoin. Op verschillende manieren proberen dit soort partijen een plek te veroveren in dit nieuwe ecosysteem.

Goldman Sachs en Bank of America bieden bitcoin diensten aan in Europa. De banken verwerken de handel van bitcoin exchange-traded products (ETP’s) voor hedgefondsen in ons werelddeel.

Bitcoin wordt steeds meer een normale beleggingscategorie. Volgens oldman Sachs wil bijna 50% van hun grootste klanten instappen. Rijke klanten met een ‘family office’ tonen interesse in een enquête van de bank.

NBY Mellon is de oudste bank van Amerika en ook zij zitten inmiddels in het wereldje. Samen met zes andere banken lanceren ze een bitcoin beurs. Bank of America start ook met de handel in bitcoin futures.

Klanten van JPMorgan kunnen investeren in verschillende bitcoinfondsen.

Naar verluidt hebben financieel adviseurs groen licht gekregen om een deel van het vermogen van hun klanten richting bitcoin te schuiven. Het gaat hier om alle klanten die beleggingen doen bij de bank. Dus níet alleen de rijkste klanten, maar ook mensen die met een relatief klein bedrag beleggen.

Lightning

Blockstream heeft een nieuw product gelanceerd. Het betreft een cloud-service waarmee gebruikers een eigen Lightning node kunnen draaien. Tegelijk blijft het wel een non-custodial oplossing, waarbij de private keys in het beheer zijn van de gebruiker.

Opmerkelijk

In Thailand is een man overlijden bij het minen van bitcoin. Danai Makmek (26 jaar) was druk in de weer met bitcoin minen, een poging zijn miners weer van energie te voorzien liep helemaal mis. Hij werd geëlektrocuteerd, zijn broer en een reparateur vonden zijn lichaam.

Om af te sluiten nog wat leukere berichten. Een rapper uit Namibië heeft in zijn nieuwste videoclip een speurtocht gestopt naar een wallet met 0,75 bitcoin. Dat is op het moment van schrijven zo’n 21.000 euro waard. Je moet echter wel van goede huize komen, je zult niet de enige zijn die opzoek gaat naar de schat.

Weekoverzicht

Benieuwd naar wat er eerder dit jaar gebeurde? Lees een weekoverzicht terug.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...