Week in Bitcoin: bitcoin hodlers verkopen nu gemiddeld met 42% verlies

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Inflatie met 17,1% naar recordhoogte

De inflatie in Nederland is naar een recordhoogte van 17,1% gestegen. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). Het betreft de geschatte inflatie over de maand september, in augustus lag de inflatie op 13,7%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lightning Labs lanceert eerste versie van Taro voor versturen dollars via bitcoinsoftware

Lightning Labs heeft de eerste versie van het Taro-protocol gelanceerd. Daardoor kunnen ontwikkelaars nu tests doen met het aanmaken van tokens voor op het lightning netwerk.

Nog meer lightning: MicroStrategy, het bedrijf van Michael Saylor, zoekt een bitcoin en lightning expert.

New York Times: “Alle valuta ter wereld vallen omlaag, behalve bitcoin”

De razende Amerikaanse dollar vernietigt momenteel aandelenportfolio’s, grondstoffenprijzen en rivaliserende valuta. In één week tijd verloor de Britse pond bijvoorbeeld 6,65 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl de S&P 500 voor de afgelopen vijf handelsdagen een min van 5,79 procent moet opschrijven.

Handelsvolume in euro en pond schiet omhoog op bitcoinbeurzen

In de wereld van bitcoin is toch stiekem de Amerikaanse dollar de koning. In de vorm van stablecoins en ‘echte’ dollars is het de munt met veruit het meeste handelsvolume op de cryptobeurzen. Recentelijk zagen we echter ook een piek in het volume van de euro en de Britse pond.

Miljardair voorspelt crypto-renaissance bij verlies vertrouwen in centrale banken

Miljardair Stanley Druckenmiller verwacht dat cryptovaluta een comeback gaan maken. Hij ziet het wantrouwen in centrale banken toenemen, wat goed kan zijn voor bitcoin.

Analist die de bitcoin-winter van 2022 voorspelde verwacht nog diepere koersen

De pseudonieme, maar extreem populaire Capo heeft zijn ruim 535.000 volgers getrakteerd op een analyse waarin hij stelt dat bitcoin op weg is naar nieuwe dieptepunten. Alsof 2022 nog niet erg genoeg verloopt voor bitcoin, voorziet Capo dus nog lagere koersen dan de 17.600 dollar die we al gehad hebben.

‘Bitcoin hodlers verkopen nu gemiddeld met 42% verlies’

Bitcoiners
verkopen momenteel met zo’n 42% verlies. Dat blijkt uit data van
Glassnode. Volgens de analisten was het niet zo slecht gesteld met deze
specifieke statistiek sinds 2018.

Een hoop bitcoin staat nog stil en komt niet snel in beweging.
Gelijktijdig is er een andere trend gaande. De gemiddelde prijs voor een
bitcoin aankoop ligt rond $32.000.

Jonge Canadees verloor $35 miljoen met cryptohandel

Een Canadese trader wordt aangeklaagd wegens het niet terugbetalen van ten minste $35 miljoen aan investeerders.

Grootste bitcoinfonds ter wereld bereikt nieuw dieptepunt

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bereikt een nieuw dieptepunt. GBTC staat op een ‘korting’ van 35,18%. Het Grayscale Bitcoin Trust heeft in totaal 643.572 BTC in bezit. Met een aandeel GBTC koop je een aandeel in dit fonds. Dit aandeel staat echter dus flink onder water. De waarde van bitcoin in kas is ruim 35% hoger dan de koers van GBTC.

Bitcoin Focus, hét bitcoin only mediamerk van Nederland

Wat een week. Extreme inflatiecijfers, maar nog leuker: heel-heel-heel veel ontwikkeling. Zo gaat deze Bitcoin Focus over ZeroSync, STARKs, Taro, RGB en Fedimint.

Zegt dat je niet veel? Mooi! Na het lezen van deze nieuwsbrief weet je er genoeg over om mee te kunnen praten.

Neem een abonnement of lees een los Premium-artikel met de pay-per-view optie. Je kunt hier lezen hoe je dit via lightning kunt doen.

Nog meer weekoverzichten:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...