Week in Bitcoin: institutionele beleggers openen massaal shorts op bitcoin

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Pieter Wuille treedt terug als Bitcoin Core maintainer

Pieter Wuille treedt terug als lead beheerder van Bitcoin Core, de kern van het bitcoin protocol. Dat maakt de Belg vandaag bekend op Twitter. Met Gloria Zhao is er direct een nieuwe maintainer aangesteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Advocaat Mt. Gox bereidt zich voor om 150.000 bitcoin uit te delen

Mogelijk komt er in de nabije toekomst weer extra verkoopdruk vanuit de hoek van bitcoinbezitters. Het is een gerucht dat al tig keer is gedeeld, maar wederom gaat het over de klanten van de failliete beurs Mt. Gox. Ze zouden een stapje dichterbij ‘hun geld’ zijn.

Handelskosten van nul zorgen voor race naar VIP-status op Binance

Binance kondigde eerder deze week zero fees aan.
Een mooie geste (en marketingstunt), maar het heeft ook gevolgen voor
andere onderdelen van de beurs. Voor grote klanten heeft Binance een
aantal voordelen, verdeeld onder zogenaamde VIP-perks.

‘Grote bitcoin-lening van Tether aan Celsius is geliquideerd’

Tether heeft een bitcoin-lening aan Celsius geliquideerd. Laatstgenoemde zit in financieel zwaar weer. Volgens Paolo Ardoino, CTO bij Tether, ging het om een lening met voldoende onderpand.

Institutionele beleggers openen massaal shorts op bitcoin

Institutionele beleggers openden de afgelopen week massaal shorts op bitcoin. Op 22 juni lanceerde ProShares de eerste Amerikaanse short bitcoin ETF en daar maken de meest vermogende beleggers op aarde gretig gebruik van. Afgelopen week bestond 80 procent van de instroom bij institutionele fondsen, in totaal 51,4 miljoen dollar, uit instromen voor short-bitcoin fondsen.

Miljardair Tim Draper verwacht dat de massa ‘zeer binnenkort’ naar bitcoin stapt

De Amerikaanse miljardair Tim Draper weet het nog altijd zeker: bitcoin gaat stijgen. De durfkapitalist laat zich niet tegenhouden door de huidige situatie en doet een voorspelling: “De massa komt snel, en als ze komen dan komen ze tegelijk.”

Grote hoeveelheden bitcoin verlaten de exchanges, wat is er aan de hand?

Bitcoin (BTC) is een open netwerk. De boekhouding is voor iedereen te lezen en dat zorgt voor interessante statistieken. Zo zien we dat er meer bitcoin wordt opgenomen van beurzen.

Bitcoin indicator die iedere bodem voorspelde wijst op bodem van 15.600 dollar

Bitcoin moet nog één flinke correctie ondergaan voordat we de absolute bodem hebben aangetikt, zo blijkt uit de MVRV-Z Score die tot nu toe iedere bodem bijna perfect heeft voorspeld. Volgens deze indicator zijn we er bijna, maar helaas nog niet helemaal.

Analist: bitcoin herstelt in tweede helft 2022

Wat doet de bitcoin prijs en wat zeggen de analisten? Volgens Mike McClone, grondstoffenanalist bij Bloomberg, staat bitcoin een herstel te wachten de komende zes maanden. In zijn ogen is de bodem van de huidige cyclus namelijk in zicht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...