Bitcoin weekoverzicht: Grote banken en betaalproviders stappen met beide benen in Bitcoin

373 totale weergaven

We kijken terug op een bomvolle week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 13 van 2021.

JP Morgan: Bitcoin prijs naar $130.000

Het is de week dat de koers heel even door de $60.000 schoot, maar er weer snel onder dook. De weerstand van $60.000 lastig te breken, dus een record boven de $61.782 moet de cryptomunt voorlopig uitstellen.Op 13 maart schoot de koers door de $60.000 om één dag later een nieuw record neer te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekoverzicht: Grote banken en betaalproviders stappen met beide benen in Bitcoin

De afgelopen week toonde BTC veerkracht door na een dip bij $50.000 weer te stijgen richting de $60.000. Zo is er maar liefst 3,1 miljoen BTC gekocht tegen een prijs boven de $40.000.

Wat gaat de komende maand april eigenlijk brengen?

Op de lange termijn is zakenbank JP Morgan zéér bullish: een spotprijs van $130.000 ligt de komende jaren binnen handbereik. Het gaat hier dan specifiek om de private investeerders in goud. De bitcoinmarkt is momenteel zo'n 9,8% van de totale goudmarkt.

In een recent rapport praat de bank zelfs over een prijs van ruim boven de $540.000 per BTC. Dat is geen hard prijsdoel voor de bank, maar een simpele rekensom, de huidige goudmarkt gedeeld door het maximaal aantal bitcoin van 21 miljoen.

Analist Willy Woo durft zelfs een getal van 1 miljoen te noemen. Hoge toekomstige prijs of niet, hou altijd rekening met sterke schommelingen van deze cryptomunt en beleg altijd verstandig.

Paris Hilton is een bitcoiner

Paris Hilton was voorheen vooral bekend vanwege haar extravagante leven dat zich vooral in de roddelbladen afspeelde. Tegenwoordig is Hilton een zeer succesvolle onderneemster met een grote interesse in bitcoin.

In een interview met CNBC's "Closing Bell" gaf de beroemdheid aan een groot fan van bitcoin te zijn en al een tijdje te investeren in onze favoriete digitale munt.

PayPal rolt bitcoin betaalservice naar 29 miljoen winkels uit

PayPal rolt de betaalservice met Bitcoin en andere cryptocurrency's de komende maanden uit. De betaalprovider heeft wereldwijd 300 miljoen accounts en 29 miljoen winkels die PayPal accepteren.

De nieuwe dienst Checkout with Crypto is al aangekondigd in februari en is voorlopig alleen voor klanten uit Amerika. Andere landen moeten later dit jaar volgen.

Coinbase beursgang op 14 april

Coinbase gaat deze maand naar de beurs! Vannacht kondigde de Amerikaanse cryptobeurs aan dat het S-1 formulier door de Securities and Exchange Commission (SEC) is goedgekeurd. Daardoor kunnen we binnen twee weken een 'directe notering' verwachten op de Nasdaq.

Morgan Stanley lanceert bitcoin fondsen

De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley zoekt blootstelling aan bitcoin (BTC). Verschillende fondsen van de grote financiële instelling kunnen onder andere een positie innemen in de wereld van bitcoin futures. Daarnaast mag er ook geld worden gestoken in 'echte' bitcoin via het Grayscale Bitcoin Trust.

Goldman wil bitcoin producten pushen

De grote Amerikaanse bank Goldman Sachs wil nog in het tweede kwartaal van dit jaar starten met bitcoin (BTC) diensten. De vraag komt ook uit de hoek van klanten. In eerste instantie richt de bank zich op hun grootste klanten die zich willen wapenen tegen inflatie van de dollar.

Bitcoin minen ruim 5% moeilijker

Het delven van Bitcoin is weer 5,82% moeilijker na een aanpassing in het netwerk. De zogenaamde moeilijkheidsgraad steeg naar 23.14 T. Het is grootste stijging van deze metric sinds 9 januari 2021. Een sterk signaal dat de concurrentie tussen miners op het netwerk is toegenomen. Een verklaring daarvoor: de stijgende bitcoin prijs.

Podcast van de Week: Breez bij Stephen Livera

Streaming sats is de toekomst, zoals Yme Bosma tijdens de Hup Bitcoin van deze week enthousiast zei. Een van de manieren om sats naar je favo podcast te streamen is via de Breez wallet.

Podcaster Stephen Livera heeft de maker voor zijn microfoon, een aanrader!

Tweet van de Week: Teletubbies

Teletubbies en bitcoin? Het bleek om één van de vele 1 april grappen te gaan.


Online cursus Arnold Hubach

Bitcoin is lastige materie voor beginners. Helemaal met de buzz van altcoins en blockjeens kan het moeilijk zijn om te begrijpen waarom Bitcoin écht iets bijzonders is, en hoe het verschilt van andere projecten. Op het internet is veel documentatie te vinden om de rabbithole mee in te duiken.

Je zou ook kunnen kiezen voor een Online Bitcoin Cursus waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
weekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...