Week in Bitcoin: Onbekende whale verkoopt 16.000 bitcoin op Binance

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Nederlandse rechtbank besluit dat Pertsev van Tornado Cash proces thuis mag afwachten

Een Nederlandse rechtbank heeft geoordeeld dat Alexey Pertsev volgende week mag terugkeren naar huis. Hij moet daar het verdere proces afwachten.

Pertsev is een ontwikkelaar van Tornado Cash. In augustus werd hij door de Nederlandse autoriteiten gearresteerd wegens beschuldigingen van het faciliteren van witwassen. Tornado Cash is een bekende Ethereum-mixer.

Europees Parlement keurt baanbrekende cryptowetgeving goed

Het Europees Parlement heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van cryptocurrency-regulering. De wetgeving met betrekking tot Markets in Crypto Assets (MiCA) is goedgekeurd. Daarmee is men weer een stap dichterbij het invoeren van nieuwe regels voor de cryptosector in alle 27 EU-lidstaten. De wetgeving kreeg brede steun met 517 stemmen voor, 38 tegen en 18 onthoudingen.

Bhutaanse bitcoin? Investeringsfonds van Aziatisch land investeerde in cryptovaluta

Het Aziatische land Bhutan zou in het geheim miljoenen dollars in bitcoin hebben geïnvesteerd. Door de faillissementen van geldschieters BlockFi en Celsius zijn er documenten online gekomen waarin dit valt op te maken.

Gebruikers Trezor kunnen nu bitcoin CoinJoins doen via Wasabi

Bitcoin wallet Trezor maakt het nu makkelijker voor gebruikers om privacy terug te claimen. Ze gaan samenwerken met de Wasabi Wallet.

Tesla heeft in afgelopen kwartaal niets met hun 9.720 bitcoin gedaan

Soms is géén nieuws ook nieuws. Zoals nu met Tesla. De autofabrikant heeft in het eerste kwartaal van 2023 geen BTC gekocht of verkocht.

Bitcoin dominantie op 48%, is dit het einde van deze bullrun?

De dominantie van bitcoin heeft mogelijk zijn
hoogtepunt bereikt, denkt
deze analist die Coindesk citeert. Uit data van TradingView blijkt dat
het dominantiepercentage is gestegen van 42% naar 48% in het eerste
kwartaal. In april heeft bitcoin moeite om boven de 48% uit te komen.

Tether injecteert 1 miljard dollar in de markt, wat betekent dit voor bitcoin?

Opvallend, er is 1 miljard dollar aan extra Tether USDT bij gedolven. Hiermee is de dominantie van de stablecoin nog meer vergroot.

Volgens Paoio Ardoino, CTO van Tether zijn deze 1 miljard aan nieuwe munten geautoriseerd, maar nog niet uitgegeven. Dat betekent dat ze zijn gecreëerd op de blockchain, maar dat ze nog in beheer van Tether zijn en nog niet meetellen met de marktkapitalisatie van Tether. Maar zodra een marktpartij een verzoek doet aan Tether, worden ze ‘uitgegeven’.

Oude bitcoin whale ontwaakt, verplaatst plots 60 miljoen aan BTC met 4.258% winst

Een bitcoin whale-adres is al meer dan negen jaar inactief en is nu ontwaakt. Vanuit het adres is woensdag 2.071 bitcoin (ruim 60 miljoen dollar) verstuurd.

Het betreffende adres heeft op 19 december 2013 deze ruim 6.000 bitcoin ontvangen. Leuk feitje: 1 bitcoin stond toen gelijk aan 663 dollar. In totaal stond er ruim 6.000 bitcoin op het adres.

Tone Vays: bitcoin prijs zal zakken

De doorgewinterde bitcoin-handelaar Tone Vays verwacht dat de kans meer
dan aanwezig is dat er een correctie aankomt voor de digitale munt. In
een nieuwe strategiesessie vertelt Vays aan zijn 123.000 abonnees op YouTube dat de kans “heel groot” is dat er een bearish signaal komt van de momentum reversal indicator (MRI) op de dagelijkse grafiek.

PlanB: ‘Bitcoin gaat in nieuwe bullmarkt over de 100.000 dollar heen’

PlanB staat bekend om zijn gewaagde voorspellingen over de bitcoin koers. Ditmaal is het volgens de analist duidelijk dat de koers van 15.500 dollar in november 2022 de bodem was voor de digitale munt. Daar kunnen we ons nog wel in vinden. Vervolgens verwacht PlanB op basis van zijn stock-to-flowmodel ook nog een koers van 100.000 dollar of meer in 2025.

Onbekende whale verkoopt 16.000 bitcoin op Binance

Bitcoin duikelt plots richting $29.200. De prijs van BTC zorgt voor onrust op de markt. Een grote verkooporder en liquidaties van derivaten zorgen voor opschudding.

Een prominente handelaar op Crypto Twitter, @52kskew, kwam een opmerkelijke verkooporder tegen. Op Binance werd in één klap 16.000 bitcoin (ter waarde van meer dan $467 miljoen) verkocht. Dat gebeurde net voor de grote duikeling naar beneden. Deze grote verkoop is mogelijk het moment dat de long squeeze werd ingezet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...