Week in Bitcoin: ‘Bitcoin is nooit onder deze lijn gevallen’

869 totale weergaven

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

EU verbiedt cryptobetalingen uit Rusland in nieuw sanctiepakket

De Europese Unie heeft de sancties tegen Rusland verder uitgebreid. Zo worden cryptobetalingen van Russische rekeningen, wallets of andere bewaardiensten naar Europese wallets of accounts verboden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Europese Commissie stuurt MiCA naar parlement

In Europa is men druk in de weer met nieuwe regels voor bitcoin en dan met name de industrie daar omheen. De zogenaamde Europese cryptoactiva-verordening (MiCA) is nu naar het Europees parlement gestuurd.

Europese toezichthouder bezorgd over connectie bitcoin met traditionele markten

Er ontstaan zorgen bij Europese regulering-organen over de impact van bitcoin op de stabiliteit van de traditionele markten.

Inflatie in Nederland op nieuw record: 14,5%

In navolging op de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) geeft ook de ‘normale’ inflatieberekening een flinke geldontwaarding weer. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam afgelopen week met een update van de consumentenprijsindex. De inflatie in Nederland is in september opgelopen naar 14,5%.

Credit Suisse en Deutsche Bank in de problemen, wat betekent dit voor bitcoin?

De macro-economische storm is de laatste tijd allesbehalve gaan liggen en bitcoin vaart nog altijd in uiterst onrustige wateren. Opvallend is dat bitcoin zich in al het macro-geweld nog behoorlijk staande weet te houden, zeker ten opzichte van traditionele financiële assets. De grote vraag is of het bitcoin lukt om overeind te blijven als de golven nog hoger worden.

Nep cryptoproject haalde $12 miljoen op bij 5.000 investeerders

Een nep cryptoproject dat zicht richtte op de Latino-bevolking in de Verenigde Staten is per direct stopgezet door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Televisiepresentator kocht boerderij en boot met bitcoin winst

De bekende Amerikaanse financiële commentator Jim Cramer heeft van zijn cryptowinsten een vrijstaande boerderij en boot gekocht.

Bitcoin opent oktober goed, geruchten koerswijziging Federal Reserve steeds sterker

De bitcoin koers zit het hele jaar al gevangen in de klauwen van de beren. Vanaf het begin van 2022 is bitcoin al ruim 50 procent van zijn koerswaarde verloren en het einde is nog niet in zicht. De grote vraag is natuurlijk waar uiteindelijk de absolute bodem ligt.

‘Whales kochten bitcoin gemiddeld in op 15.800 dollar’

De bitcoin koers zit al het hele jaar vast in de klauwen van de bears. Tot nu toe lijkt de koers van 17.600 dollar die we in juni bereikten het laagste punt van deze bearmarkt te zijn. Wat opvalt is dat die koers heel dicht bij de kostenbasis van de grootste whales ligt.

‘Bitcoin is nog nooit onder deze lijn gevallen’

De bitcoin koers zit het hele jaar al gevangen in de klauwen van de beren. Vanaf het begin van 2022 is bitcoin al ruim 50 procent van zijn koerswaarde verloren en het einde is nog niet in zicht. De grote vraag is natuurlijk waar uiteindelijk de absolute bodem ligt.

Andere weekoverzichten:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...