Week in Bitcoin: volgens deze indicator is er een vlucht naar bitcoin gaande

Week in Bitcoin: volgens deze indicator is er een vlucht naar bitcoin gaande

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Bitcoin prijs schiet omhoog: +50% sinds bodem

Er is een heuse winterrally gaande. Bitcoin heeft voor het eerst sinds augustus 2022 een $23.362 bereikt op de Bitstamp grafiek. Procentueel gezien een stijging van 50% sinds het dieptepunt van $15.400. Enkele on-chainmetrics zien er ook bullish uit. Sommige analisten zien dat bitcoin profiteert van de zwakke dollar, net zoals goud doet momenteel.

Miners sturen duizenden bitcoin naar Binance

Tegelijkertijd zien we ook dat miningbedrijven hun btc mogelijk nog in willen gaan inwisselen, blijkt uit een rapport van een onafhankelijk onderzoeker. Julio Moreno kwam onder andere een transactie van de Chinese mining-pool 1THash op het spoor waarin zij 5.592 bitcoin naar Binance stuurden.

Opmerkelijk: kleine bitcoin miner wint jackpot

Een kleine bitcoin miner zal deze week niet snel vergeten. Een solominer verdiende ruim $130.000 aan bitcoin. Met slechts een rekenkracht van 10 TH/s wist hij tóch een block te vinden en andere grotere miners te verslaan.

Bitcoin hashrate nadert all-time high

Nog meer miningnieuws: de hashrate van het netwerk zit weer behoorlijk in de lift, een positief signaal. De concurrentie in het mining-landschap blijft dus toenemen.

Genesis Global vraagt faillissementsbescherming aan

Ondertussen smeulen er nog voldoende resten van de cryptomalaise van 2022: handelshuis Genesis vraagt faillissementsbescherming aan. Met 3,6 miljard dollar aan uitstaande schulden geen verrassing. Moederbedrijf Digital Currency Group moet flink saneren. DCG keert geen dividend meer uit aan aandeelhouders voorlopig en ook mediasite Coindesk staat volledig of gedeeltelijk te koop.

Update: Bitvavo blijft hoopvol over deal met DCG

De voortdurende affaire heeft ook een Nederlands hoofdstuk: Bitvavo, één van de grootste cryptobeurzen van Europa, krijgt nog 280 miljoen euro van Genesis. In een update zegt Bitvavo progressie te zien ondanks de faillissementsperikelen bij hun tegenpartij.Ze benadrukken nogmaals dat klantengelden niet in het geding zijn.

IMF maakt zich zorgen over onvoorspelbare cryptomarkt

Beleidsmakers uit de hele wereld maken zich steeds meer zorgen over de onvoorspelbaarheid van cryptomarkten. Ook twee functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) doen nu een duit in het zakje.

Bitcoin verdienen door te schaken op je telefoon?

Afsluitend een luchtiger nieuwtje nu ook de Tata Steel Chess Masters in Wijk aan Zee gaande zijn: schaken en satoshi's verdienen, de ideale combinatie toch?

Zo houd je je huis warm terwijl je bitcoin verdient

"Bitcoin mining op kleine schaal is in Nederland niet mogelijk." Dat was het verhaal wat je de afgelopen jaren vaak hoorde. "Je moet goedkope energietarieven hebben én op grote schaal mining rigs kopen." Nederlander Danny Oosterveer laat zien dat het anders kan!

Bitcoin Focus: verdacht of ongebruikelijk

In de gratis vrijdageditie van Bitcoin Focus, hét clubblad voor bitcoin Nederland, aandacht voor een waaier aan actuele onderwerpen. Lees het hier terug

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties